Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 25. 07:27, kedd | Helyi

Kiből lesz a divat blogger?

Kiből lesz a divat blogger?

Természetesen ez a kérdés, amellyel zaklattam Rohonczi Anitát, aki dunaújvárosi születésű, de most éppen Londonban él, s a divatbloggerségből próbál megélni, egészen sikeresen.

A közelmúltban a Springfield választotta a hónap bloggerének, a fotója a Marks and Spencer kirakatában díszelgett, invitálva a vevőket, hogy nálunk Festy in Style (Anita márka- és blogger neve) tart divattanácsot. De meghívták a Glamour gálára és részt vehetett (meghívásokat kapott designereketől) a New Yorki, a Londoni, a Párizsi Fashion Weeken is.
Angol-magyar blogjában így mutatja be magát: „Festy vagyok egy magyar blogger lány. Az ELTE-t végeztem térképész szakon, imádom a földrajzot és az utazást. Jelenleg PhD hallgató vagyok, látássérült diákoknak készítek iskolai atlaszt, és ezt a témát kutatom. A kézilabda és a futás a szenvedélyem. Ennél jobban már csak a divat, a fotózás és a shoppingolás érdekel, ezért elkezdtem blogot írni 2009-ben. Az első két év a kitartásról, kreativitásról és szorgalmas posztolásokról szólt… Utána kezdtek el jönni a sikerélmények és a pozitív visszajelzések.
Mit csinál a divatblogger?
- Digitális naplót ír. A személyes hangvételű internetes beszámolók az utóbbi években már tematizálódtak, először a gasztroblogok terjedtek el, majd megjelentek a divatblogok is. Nem vagyok stylist, nem vagyok tervező, egyszerűen a véleményemet írom le. Azt mutatom be, ahogy én öltözködöm, amit én viselek, és amit én gondolok az öltözködésről.

De azért van közöd a divathoz?
- Természetesen. Már gyermekkorom óta foglalkoztat, sőt foglalkozom is vele. Szüleim unszolására nem divattervezőnek, hanem matek-fizika szakra jelentkeztem. A divat iránti érdeklődésem akkor kapott új pályát, amikor 2008 októberében láttam egy riportot egy huszonéves lányról, aki világhírű divatblogger lett, s világmárkák keresik a kegyeit, s már beutazta a félvilágot. Én is ezt akartam. Így született meg Festy in Style, és tudatosan kezdtem el bloggerként dolgozni. Mára már 30000 fölötti rajongóm van a facebookon. Ahogy a blogom látogatottsága nőtt, úgy kezdtek el érdeklődni irántam divatcégek és persze a divatsajtó is. Ennek köszönhetően már vannak megbízásaim is, s meghívnak bemutatóikra a divattervezők, s most már nem annyira veszem, inkább kapom a ruhákat, cipőket, azért hogy mutassam be ezeket. És ez azért egy lánynak nagyon-nagyon jó dolog.
Csak úgy a semmiből?
- Nem egészen, nagyon sokat köszönhetek Iszak Eszternek, aki szintén dunaújvárosi, mert segített kapcsolatokat építeni. Ő hozott össze Tatár Csillával, aki riportot készített velem a Mokkában, Bánhidi Dóra, szintén újvárosi a Viva tévébe vitt be. És segített, hogy nagyon jó fotóssal Jankovics Mariann tudtam együtt dolgozni a Marks and Spencer kampánynál. A grafikusi munkákat Sajó Szabolcs készítette. Mi dunaújvárosiak segítjük egymást.
Milyen a jó blog?
- Érdekes, jó stílusú, igényes és állandóan képes legyen megújulni. Az enyém három részből áll. Az elsőben a saját outfitemet ( öltözködésem) mutatom be. Tippeket, tanácsokat adok. A második rész a beszámoló eseményekről, rendezvényekről. S nálam a harmadik az utazásé. Nagyon szeretek utazni, ezekről szól a blog harmadik része.
Neked milyen a stílusod?
- Én nem festetem a hajam, hosszú egyenes, nincsenek műdolgok rajtam. Úgy vélem, hogy ebben a művilágban egyre nagyobb a vágy a természetességre, a nőiességre. De azért én is változom. Most inkább romantikusabb, nőiesebb a stílusom, korábban inkább hippisebben öltözködtem.
Mi a célod?
- Világhírű blogger szeretnék lenni.

Festy in Style
(http://festyinstyle.com) segít neked! Küldd el nekünk fotódat a kedvenc szerelésedben az info@infodunaujvaros.hu-ra, s Festy azt ígéri, hogy tanácsot ad neked, s mi is közzétesszük a javaslatokat a www.infodunaujvaros.hu honlapon.

Címkék: divat, Rohonczi Anita

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.