Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Június 20. 07:51, szerda | Helyi

Kié lesz a gyűrű?

Kié lesz a gyűrű?

A Bartók Kamaraszínház és a Dunaújváros Színházáért Alapítvány Kuratóriuma 2012. június 25-én tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Zsöllyetulajdonosok évadzáró ünnepségét.

A rendezvény egyben egy díjátadó gála is, ahol az évadban a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó színművészeket jutalmazzák.
A Teátrista Gyűrű kitüntetést a Dunaújváros Színházáért Alapítvány hozta létre színházunk 2011-es felújításának és újranyitásának tiszteletére, a benne folyó művészeti munka megbecsülése jeléül. A díjat évad végén egy művész veheti át, aki a színház saját produkciójában kimagasló művészi teljesítményt nyújtott. A döntést a kuratórium javaslata alapján a zsöllyetulajdonosok titkos szavazással hozzák meg.
A jelöléseket idén Gasparik Gábor, Tőkés Nikoletta (a Hulladék című darabban nyújtott alakításukért) és Polgár Lilla (a Fiatalság bolondság című előadásban nyújtott alakításáért) kapta. Hogy zsöllyetulajdonosaink közülük kit tartanak érdemesnek a díjra, hétfőn kiderül.

2004-ben színházunk épületének 50 éves fennállása és az önálló színházi munka megkezdésének 30. évfordulója alkalmából alapítványunk szakmai díjat alapított Varázsdoboz néven. A díjat a társulatok tagjainak szavazatai alapján ítélik oda annak a társulati tagnak, akinek egész évadban kiemelkedő volt a teljesítménye.(Tehát nem egy alakítás, egy szerep megformálása, hanem egy évad teljesítménye a döntés alapja.) A díj egy ezüst doboz, melyet adománylevél kíséretében vehet át egy prózai színész és egy táncművész az évad végi ünnepségen.

A hagyományokhoz híven, a Dunaújvárosi Hírlap idén is megszavaztatja színházkedvelő olvasóival közönségdíjukat, melyet idén Friedrich Ferenc Munkácsy-díjas dunaújvárosi képzőművész ajánlott fel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.