Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 27. 14:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

A WWF és az International Rhino Foundation jelentése szerint kihalt Vietnamban az egyik legveszélyeztetettebb orrszarvúfaj, a jávai orrszarvú.

A szakemberek elmondása alapján az utolsó példányt orvvadászok ölték meg, hogy megszerezhessék a tülkét.

A szakértők ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a bejelentés nem volt meglepő, mivel 2008 óta mindössze egyetlen egy észlelésről volt tudomásuk az országban. A becslések szerint mára mindössze 50 vadon élő példány maradt az egész világon, így az állat bármikor végleg kihalhat - írja a BBC Science and Environment News.

Nagy csalódás számunkra, hogy bár hatalmas összegeket fektettünk be annak érdekében, hogy megmentsük a vietnami orrszarvút, minden erőfeszítésünk hiábavaló volt. Az ország ezzel elvesztette természeti örökségének egy részét - mondta Tran Thi Minh Hien, a WWF vietnami igazgatója.

A szakértők egyébként azért ennyire biztosak abban, hogy az utolsó példányt pusztították el, mert már évek óta DNS mintákat vettek a Cat Tien Nemzeti Park területén begyűjtött trágyamintákból, és kiderült, hogy mind egyetlen példányhoz tartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek