Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 22. 16:51, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Kik az ország pénzügyileg legképzettebb általános iskolás diákjai?

Kik az ország pénzügyileg legképzettebb általános iskolás diákjai?

Pénteken került sor az általános iskolásoknak szervezett hetedik PénzOkos Kupa országos versenyének döntőjére. A PÉNZ7-en indult vetélkedősorozaton országszerte több mint 300 diákcsapat mérte össze pénzügyi tudását.

Az online fordulókban legeredményesebben teljesítő 7-8. osztályos diákcsapatok mérkőzhettek meg a PénzOkos Kupa ma délután megrendezett országos döntőjében. A Pénziránytű Alapítvány szakmai és anyagi támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló országos pénzügyi tudásversenyen izgalmas pénzügyi szabadulószoba várta az ország hat legjobb diákcsapatát. A vetélkedő a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című, általános iskolai akkreditált tankönyvének tudásanyagára épült. A versenyre való felkészülést a JátékBank kvízek és a tankönyv kerettörténetét feldolgozó mobilapplikáció is segítette. Az Alapítvány Pénzügyi Hősképző alkalmazása a mindennapi pénzügyi döntések világába játékosan kalauzolja el a gyerekeket.

Az PénzOkos Kupa célja nem csupán a kiemelkedő tehetségek díjazása. A verseny során a regisztráló csapatok tagjai olyan mély, alapos, ugyanakkor játékosan, örömmel megszerzett pénzügyi tudásra tettek szert, amely későbbi életük során is útravalóként szolgálhat. A diákok nagyon élvezték a felkészülést és a megmérettetést is, s ebben rejlik a program igazi ereje: játékosan, örömmel gyakorlati tudást szerezhetnek a fiatal diákok.

A versenyt végül a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Profi Befektetők csapata nyerte meg. Az első helyezett nem csak az ország pénzügyileg legjobban képzett általános iskolás diákcsapataként ünnepelheti magát, hanem minden tagja nyert egy DELL Inspiron 3583 laptopot a Pénziránytű Alapítvány támogatásának köszönhetően. A második helyen a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola PandaBanda csapata végzett, nyereményük fejenként egy Huawei P30 Lite DualSIM okostelefon, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Megint pont velünk csapata állhatott fel. A csapat minden tagja egy Huawei MediaPad T5 10 Wi-Fi 2/32GB tablettel lett gazdagabb. A gyerekek felkészítő tanárai és a legtöbb csapatot regisztráló Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózati tagintézmény alapítványa is jelentős támogatást nyert a több mint egymillió Ft összdíjazású versenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára