Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Április 27. 00:54, szerda | Helyi

Kirándultak a hónap diákjai

Kirándultak a hónap diákjai

Jó tanulók, kiváló közösségi emberek, sikeres sportolók – ők a hónap diákjai. Minden hónapban az iskolák megjelölik, hogy az intézményükben mely diákok értek el az elmúlt hónapban kiemelkedő eredményeket.

Jó tanulók, kiváló közösségi emberek, sikeres sportolók – ők a hónap diákjai. Minden hónapban az iskolák megjelölik, hogy az intézményükben mely diákok értek el az elmúlt hónapban kiemelkedő eredményeket. A kiválóságok Cserna Gábor polgármester úrtól vehetik át az ezt igazoló oklevelüket, s az idén Őszi Attila a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója jóvoltából kirándulásra is elmehetnek. Első alkalommal a Budapesti Állatkert volt a célállomás. A választás minden tekintetben jó volt: gyönyörű idő, sok-sok élmény, kiváló hangulat szerepelt a mérlegen.
A város általános iskoláiból és középiskoláiból vettek részt a diákok a keddi kiránduláson. Volt, ahonnan többen jöttek, mert csapatversenyben értek el eredményeket, de volt, ahonnan csak egyedül jött kisdiák, mert sakkban ért el példaértékű eredményt. De – elmondása szerint – ő sem érezte magányosnak magát, hiszen nagyon rövid idő alatt a különböző korú és iskolából való diákok egy közösséggé váltak, dunaújvárosivá.
Segítségükre voltak ebben a Rudas 13.c osztályának néhány tanulója: Kecskés Gréta, Keresztes Kamilla, Vidra Klaudia. A három lány vállalta, hogy segít a kisebbek gardírozásában. De meghatározó szerepe volt a segítők sorában az Arany János iskola színeiben megjelenő szülőnek, Szabó Alajosnak, aki szintén felkészülten és nagyon rutinosan vállalta a kisgyermekek felügyeletét. A fotódokumentációt is neki köszönhetjük.
Érdekes helyzetben volt Homoki Miklós és Kovács Zsombor a Bánki 13. osztályos leendő gépésztechnikusai, akik kedvezményezettként jöhettek kiváló versenyeredményüknek köszönhetően, de szívesen segítettek ők is a kisebbeknek.
Volt, akinek a játszótér tetszett a legjobban, másoknak a zsiráfok, vagy a koalák esetleg a szurikáták, de olyanok is voltak, akik az oroszlánfókák mellett tették le a voksukat, de Gréta és Kamilla minden bizonnyal a Varázshegyet említenék, hiszen a huszonéves lányok eltévedtek ott, ahol a picik percek eligazodtak. De hát a jó tájékozódási képesség úgy látszik, nem korfüggő.
A látnivalók hosszú sorával gazdagodtunk, mindenki épen, egészségesen ért haza, s azzal az eltökélt szándékkal, hogy legközelebb is szeretnének a hónap diákjai közé tartozni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.