Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 12. 22:38, kedd | Helyi

Kisjáték- és dokumentumfilmek „á la amateur”

Kisjáték- és dokumentumfilmek „á la amateur”

- Felhozatalban erős, témáját tekintve sokszínű volt a mezőny. Némelyik film azonban kivitelezésben elmaradt a kívánatostól – vonta meg a fesztivál mérlegét Gyöngyösi Zsolt főszervező.

A június 8. és 10. közötti hétvégén zajlott a második Dunaújvárosi Amatőr Filmes Fesztivál. A Dózsa Moziban nyolc dokumentum és tizenegy fikciós film készítői mérettettek meg a szakma és a közönség előtt. A vetítések helyszínén, a mozi Galéria Jazz klubjában az alapprogramot a háromtagú zsűri - Hargitai Ildikó, Varga Richárd és Szentkuti Tamás - jelenléte is színesítette, ily módon lehetőség nyílt beszélgetésekre is.

A rendezvény nyitányaként pénteken az alkotókkal közösen néztük Bernáth Zsolt és Szentkuti Tamás „Volt egyszer egy vidámpark” című etűdjét, valamint Gyöngyösi Zsolt, a „Néma” (Magyarország első Stephen King adaptációja) című alkotását, főszerepben Pálfalvi Jánossal. A háromnapos szemle zárásaként, 10-én az amerikai Tom Provost „The Presence” független filmjét elsőként városunkban láthatta a hazai közönség.

A dokumentumfilm kategória első helyezettje Csubrilo Zoltán „Sok mindent ki kő bírni” című alkotása lett. A legjobb kisjátékfilm kategória első díját Papp Barnabás „Ásó, kapa…” című filmje nyerte. A különdíjat Kövi Gergő és Babai Zoltán „Suzie” című thrillerje vihette haza.

- Az amatőr alkotók szenvedélyből, pénz és igazán jó eszközök nélkül dolgoznak, mégis rendre sikerül megújítaniuk a művészet nyelvét – nyilatkozta Hargitai Ildikó színész, író, a zsűri egyik tagja, majd hozzátette: - Valamennyi alkotás erővel és ötletekkel érkezett, ami megerősíti a szervezőket, hogy nem adják fel, a pályázatot jövőre is meghirdetik. Szponzorokat és közönséget várnak!


Szente Tünde

Címkék: Dózsa mozi, DMC, filmszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.