Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Március 14. 17:52, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Kitalálta egy rajongó J. K. Rowling új kötetének címét

Kitalálta egy rajongó J. K. Rowling új kötetének címét

J. K. Rowling brit író egyik rajongója megfejtette a rejtvényt, melyben a szerző a Cormoran Strike-krimisorozat új, negyedik darabjának címét rejtette el - írta a BBC hírportálja.

A Harry Potter-regényfolyam íróját arra kérték a Twitteren, hogy legalább valami támpontot adjon az új rész címéhez. Rowling fejtörőt készített a cím két angol szavából: _ _ _ H _ _ / _ H _ _ _.

Azt is megígérte, hogy ha valaki eltalálja, akkor megerősíti, hogy az a helyes megoldás.

Sok megoldási javaslat érkezett - Eighty Shoes, Mashed Chips, Mayhem Sheep, Mighty Thumb -, végül valaki rájött, hogy a cím Lethal White (Halálos fehér) lesz. A kitalálónak megígérte, ha elkészül a mű, kap egy dedikált példányt.

A Robert Galbraith néven publikált Cormoran Strike-sorozat első két részéből, a Kakukkszóból és a Selyemhernyóból a BBC tévéfilmet készít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban