Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Augusztus 09. 15:58, péntek | Helyi

Kitűnő csapatunk lesz

Kitűnő csapatunk lesz

A MOL-Liga győztes Dab.Docler jégkorongosai számára rövid volt a nyári pihenő, hiszen szinte teljes idejüket a bajnoki szezonra való felkészüléssel töltik.

Egy számukra előírt futóedzést követően - ahol a labda is fontos szerepet kapott – beszélgettem a játékosokkal.
Azari Zsolt:
- Rengeteg munkával készülünk az újabb szezonra, hiszen célunk, hogy zsinórban harmadszor is megnyerjük a bajnokságot. A mostani felkészülésünk is nagyon nehéz, ilyenkor a nyár közepén rekkenő hőségben dolgozunk azért, hogy majd télen jól tudjunk teljesíteni. Ilyenkor még nem látszik az alagút vége, csak a munka és a munka. A mostani felkészülésünk merőben nem más, mint az előző évek hasonló alapozása volt, hiszen évek óta profi módon, sportág specifikusan tudunk készülni. Nagyon erős csapatunk lesz, minden esélyünk meg van arra, hogy megvédjük címünket.
Galanisz Nikandrosz most már kétszeres apukaként készül:
- Köszönöm, jól van a család! Kérdezted, hogy híztam-e? Ez a kérdés mindig felmerül, de láthatóan és mérhetően sem. Én így érzem jól magam! A felkészülés nagyon kemény, nyaralásra sem maradt idő, kevés pihenő volt, de ettől függetlenül jól telt. Ebben a munkában az a jó, hogy az edzések végén érzem, hogy fáradt vagyok, de egyben azt is, hogy egyre jobb, egyre erősebb vagyok. A teljes csapat becsülettel dolgozik. Nagyon pozitív, hogy új edzők is érkeztek hozzánk. Az elvégzett munkától és az igazolásoktól is erősebb lett a csapat, így még jobbak lehetünk, mint tavaly.
Pavuk Attila a labdás edzés során cifrázta egy kicsit a játékot:
- Jók ezek a csapatépítő focimeccsek, melyet most meg is tudtunk nyerni. Át tudjuk ültetni ebbe a játékba is a jégkorongot, hiszen hasonlóan kell helyezkednünk és elképzelni előre a szituációkat. Igaz a labdával nehezebben bánunk, mint a koronggal. Az eddig elvégzett munkával meg vagyok elégedve, de még előttünk áll egy kemény augusztus. De ezt az időszakot, a jeges felkészülést már nagyon várjuk! Érdekes volt, hogy jártunk bokszolni is, így színesebbekké váltak az edzések. Igaz, hogy néha csapkodtunk össze-vissza, de most már meg tudjuk különböztetni a jobb és a bal kezünket. Nagyon jó csapatunk lesz, hiszen a mag már jó ideje együtt van.
Somogyi Balázs (a fenti képen ő látható)a következő időszakban is mindent meg fog tenni azért, hogy válogatott lehessen:
- Kemény hónapokon vagyunk túl, de a tej-zsír százalék mérésen mindenkinek pozitívat mutatott a mérce, így ez is bebizonyította, hogy jó munkát végeztünk. Az új edzők hoztak érdekes feladatokat is, melyeket élveztem, így a kondíciónk javult. Speciálisan azokat az izmokat fejlesztettük, melyek ehhez a játékhoz kellenek. Ez az egyénnek is fontos, hiszen ezáltal megelőzhetők a sérülések. Ebben a hőségben már nagyon várom a jeges feladatokat. Otthon már nézegetem a szerelésemet, már nagyon mennék a jégre!
A végére tartogattam még egy kitűnő hírt: Ladányi Balázs visszatért nevelőegyesületéhez, így Acélbikaként a Dunaújváros csapatát fogja erősíteni!

Címkék: dab.docler, hoki, jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.