Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2018. Június 03. 15:30, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Kölcsön kocsival érkezett, lopott dolgokkal távozott

Több rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a 47 éves monori férfival szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott Kaposváron több családi házba betört.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott tavaly októberi szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el Monoron, mely miatt elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. Miután a vádlott erről tudomást szerzett előbb egy Kaposvár környéki faluban, majd egy kaposvári garázsban rejtőzött el, utóbbi helyen tartotta fia élettársa az autóját. A vádlott februárban és márciusban kölcsön kérte a kocsit, mivel az volt célja, hogy azzal jár majd betörni, de erről a tulajdonosnak nem számolt be.

A vádlott ebben az időszakban öt családi házba tört be úgy, hogy az ingatlanok közelében leparkolt, majd feszítővassal a bejárati ajtót vagy valamelyik ablakot feltörte, és készpénzt, ékszereket, karórákat, illetve könnyen mozdítható és értékesíthető műszaki cikkeket lopott el. Előfordult, hogy az egyik családi házból két nagyméretű televíziót és egy házimozirendszert vett el több mint 300 ezer forint értékben, de a legkisebb zsákmánya is majd 40 ezer forint körüli értéket tett ki.

A vádlott a lopott dolgokat zálogházakban, illetve az interneten keresztül értékesítette, azonban a rendőrök több vevőt is felderítettek, a dolgokat lefoglalták, majd visszaadták eredeti tulajdonosuknak.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, korábbi elítélései miatt többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat a közúti járművezetéstől tiltsa el, mivel a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt.

Címkék: betörő, Kaposvár, Monor

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

2022. Május 24. 16:38, kedd | Belföld

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.