Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2012. November 25. 23:35, vasárnap | Helyi

Könnyebben sérült egy tűzoltó Dunaújvárosban

Könnyebben sérült egy tűzoltó Dunaújvárosban

Garázstűz oltása közben robbant fel egy gázpalack, egy tűzoltó könnyebb sérüléseket szenvedett november 25-én, vasárnap kora este Dunaújvárosban.

A Kőrösi Csoma Sándor utcában egy családi ház melléképülete gyulladt ki, és a lángok átterjedtek a ház tetőszerkezetére is. Az oltási munkálatok közben a garázsból több gázpalackot hoztak ki a tűzoltók.

A körülbelül ötven négyzetméteres, részben garázsként használt melléképület a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeinek kiérkezésekor lángokban állt, és a családi ház cserépfedésű tetőszerkezete is égett. Az oltási munkálatok közben a melléképületben felrobbant egy gázpalack. A keletkező légnyomástól egy tűzoltó könnyebben megsérült, őt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. A tűzoltó enyhe agyrázkódást szenvedett, hétfő reggelig megfigyelés céljából a kórházban ápolják.

A lángokat a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg, a helyszínre vonult még a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. A tűzben a körülbelül száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete megsemmisült, a melléképület és a benne parkoló személygépkocsi kiégett. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók a melléképületből hat – köztük oxigén, propán-bután és acetilén – gázpalackot hoztak ki. A tűzeset során a lakók nem sérültek meg.

( A kép csak illusztrűció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

2024. Február 25. 14:22, vasárnap | Helyi

Fontos két pontot szerzett a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 29-27-re győzött a Dunaújváros vendégeként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.