Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Október 19. 12:20, szombat | Helyi sport
Forrás: www.dabdocler. hu

Kontinetál Kupa: megvan az első

Kontinetál Kupa: megvan az első

Hatalmas küzdelemben, büntetőkkel bizonyult jobbnak 3-2-re a HSC Csíkszereda elleni találkozón csapatunk a Kontinentális Kupa első játéknapján. Acélbikáink nem játszottak jól, de nagyot küzdöttek.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0) büntetőkkel


Dab.Docler: Sevela, Huba 1, Jabornik, Peterdi, Gröschl, Ladányi (1), Hüffner, Lindgren (2), Pavuk, Galanisz, Szappanos, Erdélyi, Nagy R., Azari (1), Papp V., Kiss Á., Hegyi Á. Z., Gröschl, Somogyi 1. Vezetőedző: Stephan Lundh.


Nehéz mérkőzés, a HSC Csíkszereda elleni összecsapás várt csapatunkra a Kontinentális Kupa első játéknapján. Melynek délutáni találkozóján a lengyel bajnok Cracovia Krakow egy felejthető mérkőzésen 2-0-ra legyőzte a nem túl acélos Slavija Ljubljanát.


Még egálban


Stephan Lundh ezúttal nem számított Tőkési Lajosra, valamint Lubomir Hurtajra sem, ám az Acélbikák jó iramban, két hatalmas helyzettel kezdték a mérkőzést, ám előbb Peterdi közeli fonák emelése kerülte el a kaput, majd Szappanos szólóját fogta Kozuch kapus. a folytatásban is fölényben játszott csapatunk, ám a Csíkszereda rendkívül jól megszervezte védekezését, így nagyon nehezen tudtak helyzetbe kerülni az Acélbikák, s ha olykor sikerült is, még mindig ott volt a vendégek szlovák hálóőre, aki rendre hárította a hazai próbálkozásokat. Idővel a HSC is kimerészkedett azért a harmadából, de ebben a játékrészben egy-két kontránál többre nem futotta az erejükből, így az első felvonás végén ők lehettek elégedettebbek a gólnélküli döntetlennel.

A térfélcserét követően azonnal emberelőnybe került a DAB, s bár ezt nem tudtuk kihasználni, a folytatásban óriási esélyt kaptunk, ugyanis Molnár Zsombor végleges fegyelmije, valamint egy rossz csere miatt két teljes percig játszhattunk kettős emberelőnyben. A kettős fórt Huba bal felsőbe zúdított bombájával sikerült gólra is váltani (1-0), ám a várt nagy rohamok elmaradtak sőt, ha Sevela nem védi ki Farkas büntetőjét, akár emberhátrányból egyenlíthetett volna a HSC. Ami nem sikerült ekkor összejött a 34. percben, miután Szőcs emelt be közelről egy kipattanót Sevela ketrecébe, s kezdődhetett minden elölről (1-1). A folytatásban ráadásul veszélyesebb is volt a HSC, így bizony jól jött Acélbikáink számára az újabb szünet.


Peterdi dönt a végén
A harmadik húsz perc elején Kozuch két újabb védésének örülhettek a csíki drukkerek, akik a 49. percben már csapatuk vezetése miatt ugrálhattak. Ehhez kellett két feleslegesnek tűnő hazai kiállítás is ugyan, valamint Novak remek megoldása, aki a kettős emberelőny leteltének pillanatában lőtt szépségdíjas gólt, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel az Acélbikákat (1-2). Muszáj is volt rákapcsolnia a Lundh-tanítványoknak, s ugyan az akarásra és az iramra ekkor nem lehetett panasza a hazai szurkolóknak, sajnos igen sok hiba csúszott a mieink támadásaiba, így bő öt perccel a rendes játékidő vége előtt még mindig a vendégek álltak közelebb a sikerhez.
Ekkor Galanisz harcolt ki egy emberelőnyt, s ebből a fórból végre már sikerült egalizálni, méghozzá Somogyi révén, aki egy Kozuchról kipattanó korongot csúsztatott fonákkal a jobb alsó sarokba (2-2). A gól érezhetően fel is hozta a mieinket, akik újra átvették az irányítást, ám hiába játszottak ekkor már masszív fölényben, sem a hátralévő szűk öt percben, sem a hosszabbításban nem tudtak betalálni, így a büntetők döntötték el a győztes kilétét. Itt az első három sorozatban egyik csapat sem tudott betalálni, majd egy újabb sikertelen fordulót követően Peterdi lőtte ki nagy erővel a bal felsőt, helyzeti előnybe hozva ezzel az Acélbikákat (3-2). Az utolsó rávezető Moldován volt a vendégektől, ám hiába fektette el Sevelát, éles szögből a kapuvasat találta el, így ha nehezen is, de megnyerte a meccset a DAB, s továbbra is saját maga dönthet a továbbjutásról. Holnap este negyed nyolctól a Slavija Ljubljana ellen játszanak Acélbikáink, s remélhetőleg tovább javuló játékkal szerzik meg újabb győzelmüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára