Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2014. Május 11. 06:00, vasárnap | Belföld

Korábban nyugdíjba? Kiváltható az idő a hátralévő járulék befizetéssel?

Korábban nyugdíjba? Kiváltható az idő a hátralévő járulék befizetéssel?

Ha korábban szeretne nyugdíjba menni, akkor kifizetheti-e egyben a hátralévő járulékot, illetve ez befolyásolja-e a nyugdíj összegét – ezt kérdez a jogi szakértőtől egy olvasó. Ne feledje, joga van kérdezni.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

54 éves közalkalmazotti munkakörben dolgozó nő vagyok, 3 év múlva lesz meg a 40 év szolgálati időm ahhoz hogy elmehessek nyugdíjba. Azt szeretném kérdezni van-e olyan lehetőség arra, hogy előbb nyugdíjba mehessek olyan módon ha egyben kifizetem 1 vagy 2 év összes járulék összegét? Ha van ilyen lehetőség a kiszámolt nyugdíj összegét mennyire fogja ez a lehetőség befolyásolni?

Válaszát előre köszönöm.

2014. 04. 17.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Sajnos a korábbi évek törvénymódosításai miatt minden előrehozott nyugdíjba menetelt érintő jogszabályt megszüntettek, így öregségi nyugdíj kizárólag az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor állapítható meg. Ezért előrehozott nyugdíj 2014-ben sem kérhető már azzal azonban, hogy minden nő a 40 év szolgálati idő elérését követően igényelhet öregségi nyugdíjat, amelyből azonban 32 évnek keresőtevékenységnek kell lennie.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
Tisztelettel,
dr. Ócsai József
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.