Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 15. 23:09, hétfő | Helyi

Kórház - látogatható

Kórház - látogatható

Az egészségügyi szakellátás június 15. után nagyrészt visszaáll a korábbi időkben megszokott rendjéhez. Egyúttal az Országos Tisztifőorvos bizonyos feltételekkel megszüntette a látogatási tilalmat is.

Az enyhítésekre vonatkozóan azonban több előírást is megfogalmaztak. Továbbra is elsőszámú cél, hogy dolgozóinkat és betegeinket megóvjuk a fertőződéstől, hiszen a kórház és a rendelőintézet különösen veszélyeztetett terület a Covid-19 fertőződés kockázata miatt. Az enyhítés jegyében a központi előírásokat helyi szinten a következőképpen valósítjuk meg:

Szakrendelések, ambulanciák

A járóbeteg ellátás továbbra is csak telefonos előjegyzés alapján vehető igénybe, a beutaló köteles szakrendeléseken ezen kívül a beutaló is szükséges. A kórház és a rendelőintézet belépési területein működtetett előszűrés június 16-tól megszűnik, azonban az előszűrés (testhőmérés és néhány célzott kérdés az esetleges Covid-19 gyanú kiszűrésére) továbbra is megtörténik az adott szakrendelésen, ambulancián, melyet az ambuláns lapon dokumentálunk. A sürgősségi ellátás természetesen továbbra is a megszokott módon vehető igénybe, azonban a Covid-19 gyanús esetek ellátása elkülönítetten, leválasztott területen zajlik. A sürgősségi osztály várója szűk kapacitású, kísérők csak rendkívül indokolt esetben külön engedéllyel lehetnek a betegekkel.

Egynapos sebészet, fekvőbeteg ellátás

Kórházi ágyaink 12%-át továbbra is Covid-19 ellátására kell tartalékolnunk. A fertőzésre gyanús eseteinket továbbra is elkülönítetten kell ellátnunk a negatív teszt eredmény megérkezéséig, ők addig egy-egy egész kórtermet foglalnak el. A fennmaradó területeken azonban elindulhatnak a tervezett ellátások. Bizonyos, fertőződés szempontjából kockázatos ellátások továbbra is négy napon belüli negatív PCR teszthez kötöttek. A tesztelést mi végezzük, a kezelő orvos erről tájékoztatást ad.

Látogatási rend a kórházban

A betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében kórházunkban a következő szabályokat kötelező betartani:

• Látogatás csak a házirendben megadott időpontban lehetséges, hétköznap 16-18 óráig, hétvégén és ünnepnap 14-16 óráig. A kijelölt időn kívül látogató a kórházi épületben nem tartózkodhat, csak rendkívül méltányolható esetben, írásos engedéllyel. Csak egészséges személy látogathat. Saját hozzátartozójuk és az ápolószemélyzet biztonsága érdekében lázasan, felső légúti tünetekkel rendelkező személyek esetében tilos a látogatás!
• A kórház területén kötelező a maszk viselése.
• Egy beteghez egyszerre egy látogató érkezhet és maximum 15 percet tölthet a kórteremben.
• A kórtermekben biztosítva van a kézmosási lehetőség.
• A COVID fertőzéssel érintett szervezeti egységeken - az infektológiai osztályon, az intenzív osztály egy részén, valamit a sürgősségi osztályon - továbbra is tilos a látogatás.
• Amennyiben az időjárás és a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, kérjük a 15 perces látogatást az intézmény kertjében valósítsák meg.

Mindannyiunk egészségének megóvása érdekében köszönjük betegeink és a látogatók együttműködő türelmét és megértését.

Szent Pantaleon Kórház Vezetősége

Címkék: kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.