Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 06. 12:25, szerda | PR
Forrás: (x)

Körültekintően válassz maszkoló szalagot! (x)

Körültekintően válassz maszkoló szalagot!  (x)

A maszkoló szalag a legjobb barátunk, ha festésre kerül a sor. Ám jó tudni, hogy többféle maszkoló szalag létezik, és mindegyiknek megvan a maga célja.

Rövid áttekintést adunk a különféle szalagokról és használatukról, hogy gyerekjáték legyen a felújítás.

Az állami támogatások alaposan megkavarták az építőipar és ezen belül az építőipari szakmunkák terepét, ezért elég nehéz rendes szakembert kapni, aki fél éven belül mondjuk el tud vállalni egy lakásfestést és nem kér érte horror árat. Nem csoda, hogy sokan inkább maguk nyúlnak a festőhenger után és saját kezűleg végzik el a felújítást. Nekik – és a profi festőknek is – sokat segítenek a különféle maszkoló szalagok, mert nem csak tisztábbá, hanem gyorsabbá és akár változatosabbá is tudják tenni a lakásfestést.

Különféle erősségű maszkoló szalagok

A boltban kezdő lakásfestőként valószínűleg csak a különféle árak tűnnek fel a maszkoló szalagoknál. Ugyanakkor jó tudni, hogy a gyártó cégen kívül van egy nagyon fontos különbség is a maszkoló szalagok, vagy másik nevükön festőszalagok között és ez az erősség.

Vannak erősen tapadó maszkoló szalagok, amiket olyan felületre ajánl a gyártó, ami nem sérülékeny. Ilyenek a padló szegélylécei, a csempeszélek, de akár a fal is, ahol a fal felülete ép és egészséges. Az olyan helyeken azonban, ahol fennáll a veszélye, hogy a felszedett öntapadó szalag sérülést okoz, például tapéta mellett, érdemes a gyengébb tapadású szalagokkal dolgozni.

Rugalmas maszkoló szalag az ívekért
Ha íves mintát festenénk a falra, vagy például egy boltív külső felét akarjuk kitakarni, tökéletes társunk lesz a rugalmas maszkoló szalag. Ez a szalag hasonlóképpen öntapadó, mint a többi maszkoló szalag, de olyan anyagból készült, amit rugalmasan lehet az ívekhez alakítani. Ezáltal lehetővé teszi, hogy tökéletesen lezárjuk az íves felületeket is a nemkívánt festékréteg elől, és tempósan tudjunk haladni a festéssel.

Kültérre is alkalmas
A maszkoló szalagok a kültéri festésnél és kőporozásnál is jól jönnek, mert létezik kültéri változatuk is. Ez erősebb tapadást biztosít és nem szakad el akkor sem, ha viszonylag vastagabb réteg festék kerül rá.

A vásárlásnál alaposan olvassuk el a maszkoló szalag csomagolásán a tájékoztatót, és válasszunk a célnak megfelelő változatot!

Címkék: felújítás, festés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat