Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 19. 18:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal

Díjazottak és új igazgatósági és fb-tagok

Díjazottak és új igazgatósági és fb-tagok

Dunaújváros Sportjáért Díjátadással kezdődött ma városunk közgyűlése.

Cserna Gábor polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Sportjáért díjakat:
-Orsó-Ferling Bernadettnek,
-Pappné Házi Évának,
-Gróf Andrásnénak,
- valamint Csepecz Ferencnek

A díjazottak méltatása:
Orsó-Ferling Bernadett
Tagja volt a nemzetközi kézilabdaverseny, az EHF kupa győztes csapatának 1998-ban, a Bajnokok Ligája csapatnak a ’99-es évben, továbbá ötször volt bajnok a Dunaferrel, és ötször volt Magyar Kupa győztes, és ezen kívül még számtalan ezüst és bronzérem birtokosa. 150 alkalommal volt Magyar válogatott. A kézilabda mellett a testnevelés területén is kiemelkedő az óvodában végzett munkája. Már több mint három éve vezeti a Labda-Banda csoportot, hogy a gyerekek a foglalkozások alkalmával már egészen kicsi korban megízlelhessék a mozgás örömét.

Pappné Házi Éva

Nyugdíjas testnevelő tanár, edző. Dánieltelepen kezdte tanári pályafutását, majd atléta edzőként tevékenykedett a Kohász Sportegyesületnél Dunaújvárosban. Hosszú ideig testnevelő, földrajz szakos tanárként dolgozott. A Vasvári Pál Általános Iskolából két éve ment nyugdíjba, de azóta is aktívan segíti az atlétikai sportág oktatását. Dunaújvárosban edzőként egyedül képviselte imádott sportágát. Pályafutása során tanítványai olimpián, nemzetközi és országos versenyeken sikeresen szerepeltek. 2003-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) Atlétikus képességek fejlesztése az atlétika mozgásanyagával c. akkreditált pedagógus továbbképzési programon vett részt.
Évtizedek óta készíti fel tanítványait országos és nemzetközi versenyekre. Számtalan országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki győztes és helyezett atléta sportolt az ő irányítása mentén. Az idei évben az országos bajnokságon csapatával 7 aranyérmet, 6 ezüstérmet és 6 bronzérmet ért el. Saját nevelésű versenyzői közül jelenleg a legsikeresebb távolugró 2 év óta korosztályos válogatott, nemrégiben pedig bekerült a Heraklész programba is.

Gróf Andrásné

Az Arany János Általános Iskola testnevelő tanára. Pályája elején a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában tanított, majd a kedvenc sportágában, a szertornában, amelyet versenyzőként is művelt, középfokú edzői képesítést szerzett.
Két alkalommal is részt vett a Testnevelési Egyetem által szervezett Nemzetközi Testnevelő Tanári Továbbképzésen, majd 2005-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Karán megszerezte a gyógytestnevelő tanári képesítést is.
Jó szervezőkészségét jellemzi, hogy néhány évig vezette a városi testnevelő tanárok munkaközösségét, mostani iskolájában, a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskolában pedig jelenleg is ő a testnevelői munkaközösség vezetője.
Hosszú évek óta sikeresen vesznek részt diákjai a különböző labdarúgó bajnokságokban, kupákon. A Merényi Kupa labdarúgó bajnokságain, melyeket városi és vidéki csapatok részvételével szerveztek, a kezdetektől fogva jelentős eredményeket ért el lelkiismeretesen felkészített növendékeivel.
Az ötödik osztályos korosztállyal benevezett az MLSZ-OTP Bank Liga, Bozsik foci intézményi programjába. A foci mellett az atlétika sportágban is sikerült diákjaival két alkalommal is országos döntőig eljutni a diákolimpiai versenyeken.


Csepecz Ferenc

A korábbi Sztálinvárosi Vasas labdarúgója, a Dunaújvárosi Kohász Labdarúgó Öregfiúk Egyesület egyik alapító tagja.
Dunaújváros sportjával még 1959-ben ismerkedett meg, mint labdarúgó az akkori Sztálinvárosi Vasasban, az NB II osztályban. Hét edző bizalmából, 1959-1970. közötti időszakban, 205 alkalommal játszott bajnoki mérkőzésen, több gólt is szerzett. Az élvonalban utoljára 1970 tavaszán szerepelt, fedezet poszton a Csepel elleni hazai találkozón. A mérkőzések osztályzatai alapján 1968-ban, az NB I-ben az „Év legjobb balhátvédje” lett. A dunaújvárosi csapatnak több éven át csapatkapitánya volt. Az aktív játékát egy sérülés szakította félbe, de a labdarúgástól nem szakadt el. A szakosztály vezetőségi, majd elnökségi tagja lett 1970-1986. között. Feladatai mellett az utánpótlás nevelésben tevékenykedett 1970-1972. közötti időszakban. Mint a Rosti Pál Fotóklub tagja, fotóin is tovább népszerűsítette a sportot.
A Dunaújvárosi Kohász Labdarúgó Öregfiúk Egyesület egyik alapító tagja (1991.), valamint 8 éven át annak elnöke és edzője volt. Az „öregfiúkban” többek között együtt játszott Mihály József, Nagy Ervin, Móri Imre, Tallósi Dezső, Földes Ferenc, Gróf András volt NB I-es játékosokkal.
A játékán mindig meglátszott a nyerni akarás, a mérkőzésekre pedig minden alkalommal lelkiismeretesen készült. Az öregfiúk csapata irányítása alatt több külföldi meghívásnak is eleget tett. Kiépítette a kapcsolatot a Bátaszéki-, Siófoki-, Sióagárdi Öregfiúk csapatával is, melyet folyamatosan ápol.
Jelenleg részt vesz a közös labdarúgó tornákon, mint szakmai irányító. Hétvégeken a reggelt az uszodában tölti, a vasárnapi fejelő edzések irányításával.


A város szóvivője közleményben adott tájékoztatást a zárt ülésen hozott döntésekről:


1. Javaslat: Liszkai Erzsébet és Dékány Péter, a táborállási földcsuszamlás károsultjainak kártérítési igénye tárgyában állásfoglalás kialakítására

Dunaújváros MJV Közgyűlése megismerte a kártérítési igényt, melynek jogalapját nem ismeri el.

2. Javaslat: szponzori szerződés megkötésére Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a DPASE Kft. között
Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy határozott, hogy szponzori szerződést köt a DPASE Kft.-vel bruttó 150 millió forint értékben a DPASE Kft. labdarúgó csapat 2014/2015. évi versenyszezonban való részvételéhez.

3. Javaslat: az önkormányzat meghatározó befolyása alatt álló egyes gazdasági társaságok szervezetében történő változtatásokra
Dunaújváros MJV Közgyűlése a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. elnökének 5 éves időtartamra Mádai Balázs Gábort, valamint igazgatóságának tagjaivá 5 éves időtartamra Kovács Juditot, Horváth Józsefet, Kubovics Árpádot, Karcis Barnát választotta. A DVG Zrt. felügyelő bizottság tagjainak Dr. Ragó Pál Istvánt, Szepesi Attilát és Pintér Tamást választotta meg 5 éves időtartamra. A DVG Zrt. könyvvizsgálójának Tóthné Nagy Etelkát választotta meg egy éves időtartamra.

4. Javaslat: a Dunanett Kft., Dunanett Vagyonkezelő Kft. részére történő kölcsön jóváhagyására
A Dunanett Kft, kérelemmel fordult Dunaújváros MJV Önkormányzatához, mely szerint a Dunanett Vagyonkezelő Kft. részére gépjármű vásárlásra 11.000.000 Ft-ot adna kölcsön az önkormányzati gazdasági társaság. Dunaújváros MJV Közgyűlése, a megfelelő feltételek kikötése mellett, jóváhagyta a kérelmet.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a mai napon az az alábbi döntéseket hozta meg:

  • a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Kft. felügyelőbizottság tagjainak Kántor Károlyt, Friedrich Lászlót és Szőke Istvánt választotta meg 5 éves időtartamra. A Kft. könyvvizsgálójának egy éves időtartamra Tóthné Nagy Etelkát választotta meg.
  • a Dunanett Dunaújvárosi Regionális Köztisztasági és Hulladékkezelő, Szolgáltató Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjává Gombos Istvánt, Lassingleitner Antalnét és Lajcs Jánost választotta meg 5 éves időtartamra. A Kft. könyvvizsgálójának egy éves időtartamra Tóthné Nagy Etelkát választotta meg.
  • az Innopark Nonprofit Kft. ügyvezetőjének Rauf Norbertet választotta meg egy éves időtartamra. A Kft. felügyelőbizottsági tagjává Iván Lászlót, Nyakacska Zsoltot és Simon Csabát választotta meg 5 éves időtartamra. A Kft. könyvvizsgálójának egy éves időtartamra Tóthné Nagy Etelkát választotta meg.
  • a DVN Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsági tagjává Téglás Zoltán Csabát, Hingyi Lászlót és Vágó Andrásnét választotta meg 5 éves időtartamra. A Zrt. könyvvizsgálójának egy éves időtartamra Viczkó Józsefet választotta meg.
  • a DF-DKA Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezetőjének újabb egy éves időtartamra Szemenyei Istvánt választotta meg. A DF-DKA Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjává 5 éves időtartamra Láng Csabát, Mészáros Virágot és Gál Rolandot választotta meg. A DF-DKA Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. könyvvizsgálójának egy éves időtartamra Tóthné Nagy Etelkát választotta meg.
  • a Vasmű u. 41 Irodaház Ingatlanfejlesztő Beruházó és Értékesítő Kft. felügyelőbizottsági tagjává Nagy Zoltán Györgynét, Mészáros Lászlót és Pintér Attilát választotta meg 5 éves időtartamra. A Kft. könyvvizsgálójának egy éves időtartamra Viczkó Józsefet választotta meg.
  • a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjének újabb egy éves időtartamra Mórocz Erikát választotta meg. A Kft. felügyelőbizottsági tagjává Izsák Máté Jánost, Cserni Bélát és Vass Évát választotta meg 5 éves időtartamra. A Kft. könyvvizsgálójának egy éves időtartamra Tóthné Nagy Etelkát választotta meg.
  • a DVCSH Kft. felügyelő bizottsági tagjává Sztankovics Lászlót, Vass Józsefet és Selyem Józsefet választotta meg 5 éves időtartamra.

Az előre meghirdetett napirendek közül a közgyűlés levette a 20-as, 24-es és 35-ös napirendet, továbbá két sürgősségi indítványt felvett a tárgyalandók közé, a 41-es napirendet (Javaslat a dunaújvárosi 3351 hrsz-ú Táborhely-Kemping területén lévő 2 db faház kivitelezéséről), valamint a 42-es napirendi pontot (Javaslat Dunaújváros Labdarúgó Sportlétesítmény fejlesztésére irányuló döntések – támogatási szerződés 2. számú módosítása – meghozatalára).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.