Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 14. 13:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Kreml: senki sem tett javaslatot karácsonyi tűzszünetre

Kreml: senki sem tett javaslatot karácsonyi tűzszünetre

Senki sem tett javaslatot ukrajnai tűzszünetre, a téma nincs napirenden - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságírók kérdésére válaszolva.

Peszkov nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Washington Patriot rakétavédelmi rendszereket szállíthat Kijevnek.

"Ezek mind médiajelentések. A médiajelentések megbízhatatlanok manapság, ezért várjuk, hogy valamilyen hivatalos értesülés jelenjen meg" - nyilatkozott a szóvivő.

Mint mondta, a Kremlben egyetértés van abban, hogy ezek a rendszerek azonnal legitim célpontokká válnának az orosz fegyveres erők számára. Közölte, hogy az államfő még az év vége előtt találkozik az új orosz régiók - az Ukrajnától elcsatolt területek - vezetőivel.

A hegyi-karabahi rendezéssel kapcsolatban elmondta, hogy Putyin a Független Államok Közössége (FÁK) vezetőinek az év vége előtt megtartandó csúcstalálkozóján találkozni fog Ilham Aliyev azeri elnökkel és Nikol Pasinján kormányfővel, de egy háromoldalú találkozó előkészítése is folyamatban van.

Peszkov lehetségesnek nevezte, hogy Putyin csak jövőre mondja el a parlament két házának szánt beszédét. Kizárta annak lehetőségét, hogy ez írásban történjen meg. Közölte: az elnök nem tervezi, hogy idén is részt vegyen a Vörös téren megrendezendő hokimeccsen.

Fotó: Pixabay

Címkék: háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére