Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 01. 19:33, szerda | Helyi

Kukákat is gyújtogattak

Kukákat is gyújtogattak

Az évbúcsúztató és az új évet köszöntő éjszaka jelentős tűzeset nélkül telt el megyénkben. Összesen hat esetben kérték a katasztrófavédelem segítségét, városunk tűzoltóinak nem csupán itt volt dolguk.

Este tizenegy óra előtt érkezett az országos mentőszolgálat segítségkérése a megyei műveletirányításra. Egy középkorú férfi vélhetően áramütést szenvedett Pusztaszabolcson, az Arany János utca egyik lakóházában. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentősök már megkezdték az újraélesztést, amely sajnos nem járt eredménnyel, a férfi életét vesztette.

Éjfél után további négy segélykérő hívás érkezett, mindegyik alkalommal Dunaújvárosi helyszínekre vonultak a város tűzoltói. Három esetben hulladéktárolók tűzesetéről tettek bejelentést a telefonálók, amelyek közül kétszer a Dózsa György útra szólították a tűzoltókat.

Az első esetnél, amely fél egykor történt, a szelektív hulladékgyűjtőben felcsapó lángokat a járókelők eloltották, ezért beavatkozásra már nem volt szükség. A következő hívás három óra előtt érkezett, itt viszont egy vízsugárra volt szükség a tűz eloltásához. Hajnali négy körül ismét egy szemetes konténer gyulladt ki a Bartók Béla út környékén, a tűzet ebben az esetben is egy vízsugárral fékezték meg. A negyedik beavatkozásra a Bocskai István utca egyik lakóházában volt szükség. A második emeleten található egyik lakás ázott a felette lévő otthon irányából, ahol nem tartózkodott senki. A tűzoltók a beázott helyiségeket áramtalanították, a vízszolgáltató szakembere pedig elzárta a harmadik emeltre vezető vízvezetéket, ezzel a további veszélyhelyzet megszűnt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.