Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Március 30. 10:31, vasárnap | Helyi sport
Forrás: dab.docler, spigott,

Kupagyőztesek az acélbikák!

Kupagyőztesek az acélbikák!

A Volán elleni remek siker után sem lassítottak Acélbikáink, akik ma este a házigazda Miskolcot is legyűrték a Magyar Kupa négyes döntőjében, így a holnapi meccsek eredményétől függetlenül már megnyerték a sorozatot.

A tegnapi, remek siker után ma már újabb komoly feladat várt csapatunkra, mely a kupadöntőnek otthont adó Miskolc ellen lépett pályára a négyes döntő második játéknapján. Ahhoz, hogy együttesünk már ma megszerezze a sorozat első helyét, mindenképpen le kellett győznie a házigazdákat, s Acélbikáink így is vágtak neki a Jegesmedvék elleni találkozónak. Melynek első perceiben igyekezett nyomás alatt tartani Kalnins ketrecét a házigazda, ám hamar felvette a tempót csapatunk is, mely a 12. percben Peterdi közeli találatával meg is szerezte a vezetést (0-1). Nem sokáig örülhettünk azonban az előnynek, mert két minutummal később Hajós révén egalizáltak a vendéglátók, s mivel a harmadból hátralévő időben a kapusok játszották a főszerepet, így az első pihenőre 1-1-es állással vonultak a csapatok.
A térfélcserét követően sem csökkent az iram, de a kapu előtt lényegesen pontosabbak voltak a mieink, s ez nem csak a helyzetekben, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott.

A 23. percben Erdélyi lőtt bombagólt Pavuk remek átadása után, majd három minutummal később Papp Viktor érkezett pontosan Szabados korongjára, s máris 3-1-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Igyekezett tempót váltani a Miskolc, ám Acélbikáink kiválóan védekezték le kapujuk előterét, s ha volt is helyzete a hazaiaknak, azt Kalnins védeni tudta, így az utolsó etap előtt még mindig mi álltunk közelebb a sikerhez.
A harmadik húsz percben visszább vettek az iramból a felek, s bár jóval többet volt a korong a házigazdáknál, Stephan Lundh együttese rendkívül taktikusan járatta az órát, s igazán komoly esélyt nem adott ellenfelének a feljebb zárkózásra. Az 57. percben végleg eldőlt a meccs, miután Ladányi remek kiugratásával Szappanos húzott kapura, majd higgadtan a bal alsóba lőtt (1-4). Az utolsó percek már lecsorogtak simán, így újabb győzelmével már ma este megnyerte a Magyar Kupa küzdelmeit együttesünk! Szép volt fiúk, gratulálunk!

Miskolci JJSE – Dab.Docler 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Dab.Docler: Kalnins, Lindgren, Huba, Ladányi (2), Peterdi 1, Szappanos1 (1), Nagy, Erdélyi 1, Galanisz, Azari, Kiss Á., Hruby, Hüffner, Somogyi, Pavuk (1), Gröschl (1), Papp 1, Léránt, Szabados (1). Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.