Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Augusztus 21. 05:00, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Lángi lovagok a Baranya kupán!

Lángi lovagok a Baranya kupán!

Beszélgetés Lángi Attila autóversenyzővel a Baranya Kupa előtt.

Ismét láthat a nagyérdemű szurkoló tábor téged és Csimpikét az E86 Z4M-ben. Az utolsó versenyetek óta fejlesztettetek-e az autón?

- Az utolsó (Salgótarjáni ) verseny ótaahol csak a kuplunggal és a saját amatőr hozzáállásunk miatt, a futómű beállítással adódtak problémáink (ja meg persze az az egymást követő két lassító sem tett jót az autó megjelenésének) csak egy kis szépség beavatkozáson esett át az autó, mert a 2HOT Online magazin fotózásán már jól kellett kinéznie!

Ezután két éles bevetése is volt, mindkettő az FRT keretein belül ahol jóbarátaim hajtották ki belőle a lelket! Elsőre 2 pilóta is ment vele és úgy néz ki végre bekoptatták a kuplungot, de második nekifutásra azért sokkal több kár keletkezett benne, aminek a kijavítása jelenleg is tart.

Gyakorlatilag a Montus Futómű szerviz által hihetetlenül precíz futómű állítást szétrombolta egy nagyon kemény betonpadka, aminek következtében a jobb alsó lengőkar gömbfej úgy gondolta nem ragaszkodik már rövidke életéhez, és viszi magával a sírba a sárvédőnket is (innen üzenem neki hogy a sárvédőt újraélesztettük, habár fiatalabb korában jóval szebbek voltak a vonalai, de a nézők számára nem tudta elvenni az élvezeti értékét (na jó, jól áll neki ha nem megyünk egy méternél közelebb!Szegény Csiki azért kalapálta egy darabig!

Ezen kívül a speer-ünk gyengült el, amiért köszönjük Bedő Ákosnak (KSPEED Motorsport) a gyors és hathatós segítséget!

Most jelen pillanatban minden úgy tűnik tökéletes (lesz), és egy nyaralás előtt még gyorsan Dodink levezénylésében beiktatott futómű állításnak köszönhetően (köszi Monti a túlórákat!) biztos vagyok benne ha lesz elég bátorságunk akkor mindenképpen gyorsan és precízen lehet teljesíteni a ránk váró kilométereket!

Mielőtt élesre fordul a helyzet még résztveszünk egy HANKOOK gumiteszten Turán Friciék jóvoltából és reméljük újabb nagyon fontos tapasztalatokra teszünk szert az általunkmár eddig is használt és kiválónak tartott abroncsokkal kapcsolatban, hiszen azért itt a HANKOOK által felkészített mérnökök fogják segíteni a dolgunkat!

Szombat délután Prológ veszi kezdetét. Ide játszós gumival, vagy slick-kel indultok majd?

- A szombati prológ gumistratégiáját csak a helyszínen fogjuk eldönteni, mivel az idő itt mellékes nem vagyunk megfeszítve, viszont nagyon fontos lenne az autó tökéletes műszaki állapotát megtartani legalább a mért versenyig!A prológ az örömautózás Nekünk is, de legfőbbként a kilátogató nézők szívét kell itt megnyerni a verseny további szakaszaira, mert az Ő szurkolásuk nélkül ez nem lenne az igazi!!!

A nyolc gyorsasági szakaszon 85 km vár rátok. Miként készültök fel innen Pestről ezekre, illetve hány pályabejárásra lesz lehetőségetek?

- Pestről nem készülhetünk sehogy sem, megpróbáljuk nagyon kipihenni magunkat, és fejben erősödni, aztán pénteken megyünk tesztelni, utána a szombati nap prológig tartó idejében előre láthatólag 3-3 pályabejárásra lesz idő szűkösen, úgyhogy ennyivel kell beérnünk. De ha végre felnőve a feladathoz egy jó itinert tudnánk összehozni, akkor ez elegendő kell hogy legyen!

Elnézve a kategóriátokat egyedüli hátsókerekesek lesztek benne! Viszont nem kis ellenfelekkel kell majd számolnotok, mint Juhász Csaba, aki turbós Megane-t terelget majd.

Milyen céllal indultok ilyen kategória társak tudatában?

- Elnézve az M csoport nevezési listáját nem hiszem hogy a helyezést kéne néznünk, ha végigmegyünk műszaki problémák nélkül akkor is nagyon nehéz lesz bármelyik versenyzőpárost megelőznünk, úgyhogy ezt a versenyt a Kassai verseny nagyon éles visszarázódásának fogjuk fel, hiszen ott újra kategóriában megyünk, itt inkább a Rally2 párosaihoz próbálunk majd hasonlítódni időben, de a kategóriában (ha ott mennénk)azért van néhány igen erős páros, meglátjuk hogy vesszük fel velük a versenyt. De mivel bővült a támogatói körünk, nagyon szeretnénk nekik is bizonyítani egy kiforrott autóval (még azért ez odébb van) és jó eredménnyel (reméljük ez sikerülni fog).

Ezúton is köszönjük a bizalmat a nanorészecskés bevonatokkal foglalkozó NANO-IT-AUTO-nak, külön öröm számunkra hogy egy (magyarországon) teljesen újcéghazai bevezetésében nyújthatunk hathatós segítséget azzal hogy gyakorlatilag általunk ismerkedhet meg a közönség a termékeikkel!

Annyira friss dologról van még szó hogy most alakul még a magyar honlap, úgyhogy ennek a versenynek az összefoglalójában mindenki megtalálja majd az aktuális elérhetőséget.

Kívánunk látványos, balesetektől mentes versenyt mind a nézőknek, mind a versenyzőknek, és reméljük csupa pozitív dologról beszélhetünk majd legközelebb!!! Már csak azért is mert egy komoly hiba igencsak megnehezítené a Kassai rajthozállásunkat!

Köszönöm Támogatóink segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.