Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Május 13. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Lassan megtelnek élettel a bölcsődék

Lassan megtelnek élettel a bölcsődék

Lassan megtelnek élettel a bölcsődék, mert a szülők egyre inkább élnek a lehetőséggel – mondta Péntek Ágnes, a Magyar Bölcsődék Egyesületének alelnöke szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az alelnök elmondta, a kistelepüléseken egyelőre nehezebb tartani az előírt 5 fős csoportlétszámot, de a nagyobb városokban, ahol több bölcsőde van, még képesek kezelni a helyzetet.

Ezért – fűzte hozzá – figyelni kell arra, hogy a veszélyhelyzet enyhülésével folyamatosan emelkedjen a csoportlétszám is.

A biztonsági szabályokról Péntek Ágnes elmondta, mind a gyerekekre, mind pedig a dolgozókra figyelni kell, ezért továbbra is kezet kell mosni és használni kell a fertőtlenítőszereket, illetve a védőfelszereléseket.

Kitért arra is, akár egyetlen gyermek miatt is biztosítani kell bölcsődei felügyeletet a szabályok értelmében. A finanszírozás pedig most úgy történik, hogy még a veszélyhelyzet előtti létszám után kérhetnek támogatást a fenntartók, ami nagyon kedvező a bölcsődék számára, hiszen most sokkal kevesebb gyermekkel foglalkoznak.

Kiemelte azt is, nem lehet gondozási díjat kérni azokon a településeken sem, ahol egyébként ez érvényben van, és minden gyermek számára biztosítják az étkezést, amihez a szülők különböző kedvezményeket is igénybe vehetnek.

Címkék: bölcsőde, gyerek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.