Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 28. 20:52, csütörtök | Helyi

Látássérültektől rabolt - Videóval

Látássérültektől rabolt - Videóval

A fiú kihasználta a sértettek állapotát és ékszert illetve pénzt szerzett tőlük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 14 éves budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. augusztus 23-án 18 óra és 19 óra közötti időben a Budapest XIV., Hermina út és Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél rövid időn belül két gyengén látó férfi sérelmére követett el bűncselekményt. Az egyik férfitől a kezében lévő szatyrot próbálta meg eltulajdonítani a benne lévő értékekkel együtt. A sértett kezdetben ellenállt, ám amikor a támadó pénzt követelt tőle, majd megfenyegette és bántalmazást helyezett kilátásba, a férfi átadta pár száz forintját. A gyanúsított a megszerzett apróval elfutott a helyszínről.

A fiú pár perccel később egy másik arra közlekedő gyengén látó férfit szemelt ki, majd nyakából kitépte aranyláncát és elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai a bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként rövid időn belül beazonosították az elkövetőt, majd vele szemben a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság elfogató parancsot bocsátott ki.

A fiút 2014. augusztus 25-én elfogták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Vele szemben a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le és egyben kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.