Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 17. 23:22, péntek | Helyi

Látni és látszani az utakon

Látni és látszani az utakon

A személy-, illetve tehergépkocsik és mo­torkerékpárok, továbbá kerékpárok vezetői ingyenesen élhetnek azzal lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indított „Látni és látszani” nevet viselő országos közlekedésbiztonsági kampányához. Ideje: 2014. október 2. - 2014. december 12-ig tart. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, valamit hasznos tanácsokkal látják el a járművezetőket.

A rendőrség a kampány ideje alatt országos fokozott közúti ellenőrzést tart, melynek során teljes körűen és kiemelten vizsgálják a rendőrök a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.

A „Látni és látszani” szlogen mögé 2013. évben több, mint kétszáz autós szakszerviz és mintegy száz optikai cég állt, míg a másik oldalon csaknem 15 ezer autós csatlakozott a kampányhoz és közel ezer ingyenes látásvizsgálatot végeztek el, ily módon is kifejezve milyen fontos számukra a biztonsá­gos közlekedés.

A kampányban résztvevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatunk, illetve Fejér megye vonatkozásában az alábbiakban találja meg az érintett cégeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.