Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Február 19. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

A prostituáltakat futtató banda tagjai egyszerűen megverték a lányokat, ha a kuncsaftok panaszkodtak rájuk. Állandó felügyelet alatt tartották őket, a pénzüket pedig elvették.

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást H. Imre és társai ellen a rendőrség. A férfi által 2016 óta irányított bűnözői csoport Németországba és Svájcba szállított ki lányokat, akiket különböző módon tisztességes munkával hitegettek. A nők tudta nélkül korábban egymás között adták-vették őket, majd megszervezték a Nürnbergbe, illetve Bernbe utaztatásukat – közölte a rendőrség oldalán.

Külföldön bordélyházakban dolgoztatták a lányokat, a banda „kihelyezett” tagja 24 órában felügyelte őket, a bevételüket részben, de sokszor teljes egészében elvette tőlük. Ha a kuncsaftoktól panasz érkezett egy prostituáltra, akkor azt a nőt a szervezet vezetője megverte. Ha pedig a bordélyház internetes oldalára érkezett negatív komment a szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor az összes lányt bántalmazta.

A nyomozók számos tanút hallgattak ki, adatokat, bizonyítékokat gyűjtöttek és beazonosították a bűnszervezet vezetőjét és további három tagját. A magyar rendőrök széleskörű nemzetközi együttműködést folytattak német, illetve svájci kollégáikkal. Megállapították, hogy a bűnözői csoportban mindenkinek megvolt a maga feladata. Volt, aki az utaztatásért felelt, míg más a lányok felügyeletét látta el. A prostituáltaktól elvett bevételből a banda tagjai saját életvitelüket fedezték.

Az egyenruhások hétfőn hajnalban összehangolt bűnügyi akciót szerveztek Nagykanizsára, mely során elfogták a bűnszervezet vezetőjét, az 50 éves H. Imrét, valamint a csoport másik két tagját, a 33 éves A. Józsefet és a 28 éves O. Líviát. A házkutatás során a nyomozók mobiltelefonokat, informatikai eszközöket, feljegyzéseket, nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket, továbbá egy nagy értékű autót foglaltak le, valamint zár alá vettek három ingatlant.

A nyomozók a banda három elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és indítványozták letartóztatásukat. A bűnszervezet negyedik tagja még szökésben van, őt még keresik a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni