Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 26. 07:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Leginkább sms-re használjuk a mobiltelefonokat

Leginkább sms-re használjuk a mobiltelefonokat

Magyarországon mobil készülékükkel legtöbben SMS-t küldenek, fényképeznek vagy hangpostafiókban hagynak üzenetet.

Arányuk sorrendben a mobil tulajdonosok 72, 58 és 52 százaléka. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat februári felmérése.

Zenét tölt le vagy hallgat mobiljával a megkérdezettek 19 százaléka. Játszik vagy globális helymeghatározó rendszerként használja 18-18 százalék. Közösségi hálózathoz fér hozzá mobiljával 16 százalék. További 15 százalék szörföl az Interneten.

A megkérdezett huszonegyféle használati lehetőség közül a többit 10 százaléknál kevesebben említették. Közülük legtöbben a mobil bankolást nevezték meg – 7 százalék. Arra a kérdésre, hogy az általa használt funkciók közül számára melyik a legfontosabb, a válaszadók 52 százalék mondta a hangpostát, 24 az SMS-t, majd a fényképezést 6 százalék.

A kutatók feltették azt a kérdést is, hogy ki, hol használja mobiltelefonját naponta többször. Munkahelyen vagy iskolában (23 százalék), várakozás közben (14), családdal vagy barátokkal való együttlét idején (9). További sorrend: ágyban, vásárláskor vagy gyalog útközben valahová, tévénézés közben, fürdőszobában, munkahelyi megbeszélés vagy tanítási órán.

Milyen termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban tájékozódna inkább mobil telefonon keresztül, mint PC, laptop vagy táblagép révén? A megkérdezettek 70 százaléka nem részesítené előnyben a mobil telefont.

A többi lehetőség mindegyikénél 10 százalék alatt marad a magyar válaszadók aránya. Legtöbben pénzügyi termékeket vagy bankolást, illetve telekommunikációt említettek, 8-8 százalék. További sorrend: szórakozás, étterem, élelmiszer és ital, utazás/pihenés. A vizsgált huszonnyolc európai országban az SMS-eket küldők és a fényképezők aránya ugyanúgy 72 és 58 százalék, mint Magyarországon. Eltér viszont a hangpostafiók használóinak mutatója. A magyarországi 52 százalékkal szemben ugyanis földrészünk válaszadóinak átlag 67 százaléka szokott mobiljával fényképezni.

Figyelemre méltóan különbözik a naponta többszöri telefonhasználat helyénél a magyar és az európai átlagos mutató. Utóbbi ugyanis általában magasabb. Munkahely vagy iskola esetében a magyarországi 23 százalékkal szemben földrészünk átlaga 30 százalék. Várakozás közben 14-24 százalék. Családdal, barátokkal való együttlét közben 7-13 százalék. Tévénézés közben 7-18 százalék.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára