Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 23. 22:30, vasárnap | Helyi sport

Legyőztük a Paksot is!

Legyőztük a Paksot is!

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a harmadik hazai meccsét is megnyerte csapatunk, így elmozdultunk a kieső helyről.

Dunaújváros – Paks 1-0 (0-0)

Jobban kezdte a találkozót a Paks, akik Haraszti lövésével ijesztgettek a harmadik percben, majd Csehi próbálta távolról bevenni Molnár kapuját. A 14. percben Orosz ívelt középre, Zsótér érkezett, de a fejest védte a paksi hálóőr. Ettől kezdve a labdabirtoklási arány megváltozott, és a veszélyesebb támadásokat is mi vezettük, így a 20 percben is, amikor Zsótér kapott remek indítást, de csatárunk gólhelyzetben érdekes körülmények között eltűnt a kapujából kiszáguldó Molnár kezei között.

A kitűnően játszó Böőr rázta meg magát, de a veszélyes beadásba az utolsó pillanatban beleléptek a vendég védők. A 36. percben 28-29 méterről Haraszti végezhetett el szabadrúgást, melyet Nagy hárított. Az első felvonásban még egy formás hazai kontrát láthattunk, de a kapu érintetlen maradt. A gól nélküli félidőt követően ismét rákapcsolt a Paks, de igazi veszélyt nem tudott kialakítani.

Az 50. percben két játékosunkért is izgulnunk kellett, akik közül Farkast sérülés miatt le is kellett cserélni, míg Csehi a fejsérülést követően „turbánnal” a fején játszhatott tovább. Böőr Zoltán fűzte be a teljes paksi védelmet – megfogalmazhatatlan, hogy mit művelt -, passzát Lázár lőtte kapura, melybe még Petneházi is beleért, de arról a labda centikkel a kapu fölé szállt. A 61. perc aztán meghozta a hazai gólt.

Petneházi ívelt be egy szabadrúgást, melyre Nikházi érkezett, aki 11 méterről fejelt a tehetetlen Molnár fölött a léc alá (1-0). A hazai vezetést követően megélénkült a találkozó, és átvette az irányítást az egyenlítésért küzdő Paks. Böőr blokkolt egy vendég lövést, majd a hazai kapus kért ápolást egy belépőt követően. Egy perccel később Villám becsúszó szerelése ért csillagos ötöst, majd Nikházi csupán centikkel maradt le a másik kapunál Böőr beadásáról. A hajrában egyenlíthetett volna a Paks, de először Nagy Gergely, majd Kiss lövésénél a felső léc hárított. Az ötperces hosszabbításban mindent egy lapra feltéve ívelte be a kapunk elé a labdákat Csertői Aurél gárdája, de védőink hősiesen megvédték kapunkat, így a lefújást követően a harmadik hazai meccsen a harmadik győzelmet könyvelhettük el. Ezzel a sikerrel elmozdultunk a kieső helyről. A Dunaújváros hazai pályán továbbra is remekül játszik és várja a pénteki, 19 órakor kezdődő mérkőzésre a Pápán 1-1-es döntetlent játszó Honvéd csapatát. Ezen a találkozón, mely a tavaszi forduló első meccse is egyben, van miért visszavágni, hiszen idegenben – az első fordulóban – 3-0-s vereséget szenvedtünk a piros-feketéktől.

Így látták:

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – Nagyon gratulálok a csapatnak. A szó igazi értelmében ismét csapatként teljesítve, jó játékot mutatva egy nagyon jó ellenfelet győztünk le. Végig tudatosan, szervezetten játszottunk. Az első félidőben még nem tudtunk igazából dominálni, de a folytatásban már igen. Az egygólos vezetésünk után is voltak lehetőségeink, melyekből nagyobb előnyt is szerezhettünk volna, de a Paks mindent megtett az egyenlítésért, ez főként ívelésekben mutatkozott meg, ennek következményeként beszorultunk. Ezt sikeresen megoldottuk, ennek eredménye lett a győzelem is. A folytatásban azzal kell foglakoznunk, hogy minél több helyzetet alakítsunk ki, és mindig jobb teljesítményt nyújtsunk. Mi egy kis csapat vagyunk, akiknek a céljai változatlanok. Legalább két csapatot meg kell előznünk. Ehhez van erőnk, és a folytatásban is kell, hogy legyen. Rengeteg idegenbeli mérkőzést kibírtunk. Ha azt túléltük, akkor sok mindenre képesek vagyunk. A hátralévő két hazai mérkőzésen is szeretnénk pontokat gyűjtögetni, és bízom abban, hogy tudjuk folytatni ezt a jó hazai sorozatot, ezzel végleg elkerülünk a kieső helyről.

Csertői Aurél (vezetőedző, Paks): - A focit gólra játsszák. Az utolsó húsz percben három ziccert kihagyni, ugyanakkor úgy gólt kapni, hogy a mezőny egyik legkisebb embere fejel a kapunkba, nehéz meccset nyerni. Ráadásul volt két tizenegyes, amit nem adott meg a bíró, mi több, a szabálytalankodó hazai futballistát ki kellett volna állítania Ezt vártuk, hogy ez így lesz. Voltak periódusok, amikor jobban, voltak, amikor rosszabbul játszottunk. A pálya talaja a játékra alkalmatlan volt, estünk, keltünk. Ettől függetlenül gratulálok csapatomnak az első félévben nyújtott teljesítményéért, és a megszerzett 26 pontért. Csodálatos időszakon vagyunk túl.

Nikházi Márk (gólszerző, Dunaújváros): – A győzelem igazi csapatmunka volt. Azt, hogy ki szerzi a gólt, az másodlagos, hiszen mindenki a győzelemért küzd. Az egygólos sikerek a legnagyobb győzelmek, hiszen ezek mutatják meg a csapat erejét. A végére elfáradtunk, de alázattal, akarattal és egymást segítve átlendültünk a holtpontokon. Ez volt a siker kulcsa. Nagyon fontos három pontot szereztünk, hiszen az index továbbra is kint van, melyet megpróbálunk minél tovább ott is hagyni, így eltávolodni a kiesési zónából. Nagyszerű volt ma is, hogy éreztük a szurkolóink bíztatását. Mi is, és ők is mindent megtettek a győzelemért, mely bizonyára a folytatásban is így történik majd.

Dunaújváros – Paks 1-0 (0-0)

Vezették: Andó-Szabó Sándor, Buzás Balázs, Kóbor Péter

Dunaújváros PASE: Nagy Gergely – Villám Balázs, Farkas Viktor (Szalai Tamás az 50. percben), Lázár Zsolt, Csehi Tamás, Böőr Zoltán, Sárközi Norbert, Petneházi Márk (Timotej Dodlek a 88. percben), Zsótér Donát (Riberio Thiago a 68. perben), Orosz Márk, Nikházi Márk. Vezetőedző: Dobos Barna.

Paks: Molnár Péter – Gévay Zsolt, Kovács Gábor, Báló Tamás, Kecskés Tamás, Tamási Zsolt (Kesztyűs Barna a 68. percben), Vági András, Bertus Lajos (Kiss Tamás a 75. percben), Bartha László, Kulcsár Dávid (Könyves Norbert a 68. percben), Haraszti Zsolt. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Címkék: DPASE, győzelm, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.