Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Szeptember 17. 23:59, hétfő | Helyi

LMP:Veszélybena közoktatás

LMP:Veszélybena közoktatás

Az LMP aggódik a városi oktatás értékeiért. Maga az államosítási koncepció intézmény bezárásokhoz és pedagógus elbocsájtásokhoz vezethet.

- állítha Szabó Zsolt , az LMP önkormányzati képviselője.

A mai sajtótájékoztatón elhangzptt, hogy az LMP már 2010-es programjában is felismerte, hogy az oktatási rendszer problémái részben a széttagolt iskolarendszer következménye is, ami miatt a kisebb települések iskolái sokkal jobban lemaradtak a módosabb önkormányzatok iskoláitól, erősítve ezzel a rendszer szelektivitását. A jelenlegi folyamat azonban csak ráerősít az oktatási rendszer hibáira, ráadásul iskolabezárásokat, így pedagógus elbocsátásokat vetít előre. Emellett olyan fél évszázados technikákhoz nyúl vissza, mely a totális fennhatósággal és a szigorú ellenőrzéssel a diákokat kiszolgáltatottá teszi, a pedagógusokat pedig végrehajtókká alacsonyítja. A teljes államosítás egyáltalán nem segíti elő az oktatás színvonalának javulását!

Szabó Zsolt hangsúlyozta, hogy a fent leírt nehézségek enyhítésében az LMP is részt kíván venni, ezért az LMP képviselője személyesen keresi meg az oktatási intézmények vezetőit, hogy tájékozódjon az iskolákban tapasztalható nehézségekről és megpróbáljon segíteni azok megoldásában. A gyerekek jövőjét illetően nem politikai, hanem szakmai megoldásokra van szükség. Az LMP szerint az oktatáspolitika nem lehet a kormányhatalom technikai játszmájának a része. Az emberek egyszer már az önkormányzatiság és a politikában való részvétel mellett döntöttek és ezt egy pártnak sincs joga megkérdőjelezni, sem az oktatásban, sem másutt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.