Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 23. 20:48, hétfő | Helyi

Lopta a vízórákat

Lopta a vízórákat

December eleje óta az eddigi adatok szerint összesen kilenc vízórát szerelt le és vitt el Dunaújváros területéről az a 29 éves férfi, akinek előzetes letartóztatásba helyezéséről hétfőn döntött a nyomozási bíró.

A férfit még pénteken fogták el a dunaújvárosi rendőrök…

Az első vízóra eltűnést még múlt év december 7-én jelezték egy Római körúti társasházból. Ezt még további nyolc követte. Az akkor még ismeretlen tettes egy csőkulcs segítségével szakszerűen leszerelte le a lépcsőházakban, vagy a pincékben elhelyezett főmérő órákat, azok színesfém tartalma miatt. A leszerelt és eltulajdonított órák értéke egyenként 35-50.000,-Ft között mozgott.

A tettest január 4-én egy Fáy András utcai lépcsőházban felszerelt kamera buktatta le. A kamera felvétele alapján tudták a nyomozók azonosítani a számukra amúgy jól ismert 29 éves férfit. Elfogására intézkedések történtek. Ismert tartózkodási helyeit visszatérően ellenőrizték a rendőrök, mígnem január 20-án eredménnyel jártak.

A 29 éves férfi dunaújvárosi tartózkodási helyén, elfogását követően házkutatást tartottak a nyomozók. Szerszámok, kilincsek, zárbetétek mellett egy köteg vörösréz drót, valamint egy villanymotor került lefoglalásra. A gyanú szerint az elkövető olyan lépcsőházakba ment be, ahová akadálytalanul tudott bejutni. Egy csőkulccsal szerelte a vízórákat. Az értékesítésből származó pénzből élt, ebből fedezte kábítószer szükségletét is. Elmondása szerint az elkövetések idején is kábítószer hatása alatt állt.

A pénteken elfogott férfit kisebb értékre, nemesfémre, nemesfém ötvözetre vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg az újvárosi nyomozók. Hétfőn Székesfehérváron az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.