Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 17. 22:10, csütörtök | Helyi

Ma még járhatóak az utak

Ma még járhatóak az utak

Csütörtökön reggel a 62-es főúton, Perkáta és Dunaújváros között csúszott árokba egy baromfit szállító kisteherautó, amely az oldalára dőlt.

A járművet a katasztrófavédelem dunaújvárosi hivatásos tűzoltó egységei állították kerekeire. A balesetben a sofőr nem sérült meg. Dunaújvárosban egy terepjáró csúszott az árokba. Móron egy nyerges vontató továbbhaladása és egy árokba csúszott személygépkocsi miatt volt szükség az önkormányzati tűzoltók segítségére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén erős, 40-60 kilométer/órás lesz a szél, de a Dunántúlon és északkeleten már 70 kilométer/órát is meghaladó viharos lökések előfordulhatnak. A felerősödő légmozgás miatt hóátfúvásos útszakaszok alakulhatnak ki Fejér megyében is, ezért a katasztrófavédelem továbbra is arra kéri a hosszabb, több megyét is érintő utat tervező gépjárművezetőket, elindulás előtt mindenképpen érdeklődjenek a tervezett útvonal járhatóságáról.

A kamionok az egy- és kétszámjegyű főutakon közlekedjenek, az alacsonyabb rendű utakon történő szállítást lehetőségeikhez mérten halasszák későbbre, vagy válasszanak más útvonalat. A tehergépkocsik tekintetében is rendkívül fontos, hogy a járművek téli gumiabroncsokkal és hólánccal legyenek felszerelve, mert a hóátfúvásos útszakaszokon, valamint nyári gumival a kisebb emelkedőkőn is megakadhatnak, és nem tudják folytatni az útjukat.

Az esetlegesen felmerülő hosszabb várakozási idő megkönnyítése érdekében a katasztrófavédelem javasolja, hogy a személy- és tehergépkocsikban utazók egyaránt vigyenek magukkal meleg ruhát és meleg védőitalt. A csomagtartókban elhelyezett hólánc és lapát a hóátfúvásos útszakaszokon segítheti a továbbhaladást. A balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel, helyesen megválasztott sebességgel közlekedjenek.

Tartsanak biztonságos követési távolságot, és legyenek türelmesek a forgalom többi résztvevőjével. Vezetés közben maradjon éber, lassítson le és tartsa uralma alatt a gépkocsit! Vezessen körültekintően és óvatosan!

Az utak síkosság mentesítését a közútkezelő folyamatosan végzi.

A járdák síkosság mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület tisztítása az ő feladata.

Ha elakadnak a 105-ös segélyhívón kérhetnek segítséget.

A hideg, havas időjárás miatt ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét a kihűléses balesetek és tragédiák megelőzésére, az embertársainkra való odafigyelésre. Amennyiben közterületen a kihűlés veszélyének kitett személyt látnak, értesítsék a karitatív és civil szervezeteket. Figyeljenek fokozottan a környezetükben élő, egyedülálló, magukat csak nehezen ellátni képes emberekre is!

Címkék: elakadás, , hideg, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.