Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 03. 06:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: dab.docler, spigott,

Ma nyerni kell !

Ma nyerni kell !

Két harmadon keresztül biztosan vezetett együttesünk a Brassó otthonában, ám a folytatásban rengeteget hibázott, így végül hosszabbítás után 5-4-es vereséget szenvedett. Ma nyerni kell, nincs mese.

ASC Corona Brasov – Dab.Docler 5-4 (0-2, 1-1, 3-1, 1-0) hosszabbítás után

Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Huba, Kiss Á., Ladányi (1), Szappanos, Nagy R., Erdélyi, Azari 1, Galanisz (3), Peterdi 1, Jabornik 1, Gröschl 1, Contois (1), Pavuk, Somogyi, Hruby, Szabados, Papp V.. Vezetőedző: Stephan Lundh.

A MOL Liga elődöntőjének harmadik mérkőzését játszotta ma este Brassóban csapatunk, mely győzelmi kényszerben várta az összecsapást, hiszen a továbbjutáshoz mindenképpen nyernie kellett egy mérkőzést ellenfele otthonában.

Biztos fölényben

Acélbikáink ennek szellemében vágtak bele a találkozóba, gyorsan, sokat korcsolyázva próbálták zavarba hozni ellenfelüket, mely első blikkre a Dunaújvárosban már sikeres taktikájában, vagyis Polc kapusban és kontráiban bízva várta a mieink rohamait. az első felvonásban ez azonban nem bizonyult sikeres elképzelésnek a házigazdák szempontjából, ugyanis Acélbikáink letámadása ellen nem nagyon volt ellenszere a hazaiaknak, ráadásul az eddig még pont nélkül álló második sor az 5. percben megvillant, s bár Peterdi még kihagyta lehetőségét, Galanisz kapu mögül visszatett korongját Azari már nem hibázta el, s közelről a bal alsó sarokba vágta a játékszert (0-1).


A bekapott gól meg is zavarta a vendéglátókat, akik egyáltalán nem tudtak kibontakozni, így továbbra is úgy alakult a meccs, ahogy azt Stephan Lundh és együttese eltervezte. A 10. percben tovább növelte előnyét a DAB, melyből ezúttal Peterdi csorgatta be a pakkot Polc kapujába, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy időt kértek a házigazdák, hogy rendezzék soraikat (0-2). A rövid pauzát követően feljebb merészkedett ellenfelünk is, s két alkalommal Sevelának is bizonyítania kellett, ám a nagyobb helyzetek továbbra is a brassói kapu előtt adódtak, ám előbb Jabornik előretörése, majd Ladányi közeli lövése után kellett nagyot védenie a hazai hálóőrnek. Újabb gól azonban már nem született, de a játék képét és az eredményt látva egyértelműen a mieink vonulhattak elégedettebben a pihenőre.

Érthetetlen játék, csúnya vereség

A második felvonás elején sem változott sokat a játék képe, de hamar megtört a mieink lendülete, ugyanis Kiss Ákos kiállítása alatt komolyan kellett védekezni ahhoz, hogy ne szépítsen a vendéglátó. Ezt szerencsére megoldották az Acélbikák, akik nem sokkal később már fórban játszhattak, s ami nem jött össze a hazai találkozókon, az most elsőre sikerült: Gröschl beleérős találata után már 3-0-s DAB-előnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig, mert Kiss Ákos következő kiállítását már gólra váltotta a hazai egylet, mely Gliga révén szépített, így bőven maradt még izgalom a folytatásra (1-3). A harmad második tíz percében ugyan továbbra is irányította a játékot együttesünk, ám a brassói kontrákban is benne volt a veszély, de egyik csapat sem tudott élni lehetőségeivel, így a záró etap előtt továbbra is a mieink álltak közelebb a sikerhez.


A harmadik húsz percre sajnos nagyon rossz szellemben jött ki együttesünk, s ezzel igen komoly esélyt adott ellenfelének a felzárkózásra, mert egyáltalán nem tartottuk nyomás alatt a házigazdákat sőt, inkább saját harmadunkba visszahúzódva vártuk a brassói támadásokat. Melyek jöttek is, s egy nagy védelmi hibából Zsók már egyre hozta fel a csapatát a 43. percben (2-3). Vérszemet is kapott a házigazda, de a következő góljukhoz újabb nagy dunaújvárosi fegyelmezetlenségek kellettek: előbb egy emberelőnyben elkövetett felesleges szabálytanságból kerültünk hátrányba, majd amikor kiegészültünk, teljesen üresen hagytuk a brassói pontkirályt a kapunk előtt, s Saluga köszönte szépen a lehetőséget, s kiegyenlített (3-3).
Ezzel azonban még nem volt vége a mieink vesszőfutásának sőt, az 59. percben úgy tűnt, hogy el is úszik a meccs, mert Molnár mehetett szólóban Sevelára, s bár mindkét próbálkozást védte hálóőrünk, a visszaérő Lindgren nem találta a korongot, így Saluga már a második gólját megszerezve a házigazdákat juttatta vezetéshez (4-3). Az utolsó percekre kockáztatnia kellett együttesünknek, mely Sevela helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, s ez most jól sült el, mert az elmúlt két meccsen is eredményes Jabornik a kékről, takarásból lepte meg Polcot, így jöhetett a hosszabbítás (4-4).


A ráadásban újabb nagy hibát vétett együttesünk, mely után emberhátrányban kellett védekeznie, de szerencsére ekkor már a házigazdák keze is megremegett, így nem tudtak élni esélyükkel. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de valamivel aktívabbnak tűnt a Brassó gárdája, így folyamatosan figyelni kellett saját kapunk előtt. A 71. percben, mégis egy szinte a semmiből szerzett góllal döntötte el a mérkőzést ellenfelünk, mert Dornic távoli lövését Sevela sajnos bevédte, így végül 5-4-re nyerte a meccset a házigazda, igen nehéz helyzetbe hozva ezzel együttesünket, ugyanis holnap mindenképpen nyerni kell ahhoz, hogy maradjon esély a döntőbe jutásra. Az első két harmadban látott hozzáállással ez sikerülhet, az utána mutatott teljesítménnyel nem…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás