Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 07. 19:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magára hagyta csecsemőjét egy nagykanizsai nő

Magára hagyta csecsemőjét egy nagykanizsai nő

Emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy fiatal nagykanizsai nő ellen, aki otthonában megszülte, majd az udvaron lévő fészerbe dobta újszülött gyermekét. Ellátatlansága miatt a csecsemő meghalt

- közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a jelenleg 20 éves nő két éve ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. A nő 2019 augusztusában teherbe esett, de ezt is eltitkolta hozzátartozói elől.

Orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban alkalmanként ultrahangképet, illetve a várandós gondozási kiskönyvéből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna. A nő 2020 májusában azután arról küldött üzenetet az apának, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy "a baba elment", nem volt egészséges.

A vádirat szerint valójában ezen a napon otthon, egyedül szülte meg egészséges kislányát, majd a csecsemőt egy ruhába csavarta, az udvaron lévő fészerben a földre dobta és magára hagyta. Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el.

Végül a nő anyja talált rá a csecsemőre, akit azonnal kórházba vitt, de a kritikus állapotban lévő újszülött az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt. Halálának oka a mintegy 4-5 órán át fennálló ellátatlanság miatt kialakult oxigénhiányos állapottal fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt - olvasható az ügyészségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.