Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 30. 04:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI/fotó: MTI/Illyés Tibor

Mégis cseh siker a jubileumi Szilveszter-ralin

Mégis cseh siker a jubileumi Szilveszter-ralin

A rendezők korábbi közlésével ellentétben mégis a cseh Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky páros (képen) nyerte meg a jubileumi, 20. alkalommal megrendezett és szombaton befejeződött Szilveszter-ralit.

A javarészt a Hungaroring területén kijelölt, hat gyorsasági szakaszból álló, több mint 50 kilométeres pálya teljesítése után eredetileg a cseh Bisaha, Tesinsky kettőst hirdették ki győztesnek. Mögöttük a Velenczei Ádám, Szedő Csaba duó lett a második, míg a harmadik helyen az ifjabb Kiss László, Nyirfás Yulianna kettős végzett. A két magyar páros az utolsó gyorsasági szakaszon egyformán 15 másodperces büntetést kapott.

Később a cseh duót pályaelhagyás miatt 30 másodperces büntetéssel sújtották, így ekkor Velenczeiéket hirdették ki győztesnek. Estefelé azonban kiderült, hogy egy ízben ők is elhagyták a kijelölt pályát, ezért utólag 15 másodperces büntetést kaptak, így végül mégis a csehek ünnepelhettek.

A 20. Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 - a magyarokon kívül cseh, osztrák, lengyel, szlovák és német - versenyzőpáros állt rajthoz.

A hagyományos óévbúcsúztató ralin a szervezők 11 kategóriában hirdettek győztest, és Garamvölgyi Zoltán főszervező szerint minden szempontból sikerrel zárult a rendezvény.

"Köszönjük a közönségnek, hogy komolyabb probléma nélkül meg tudtuk rendezni az eseményt, hiszen több ezer néző volt jelen a helyszínen, és mindvégig nagyon fegyelmezetten, az előírásokat betartva követték figyelemmel a versenyt" - nyilatkozta az MTI-nek Garamvölgyi. Hozzátette, hogy az időjárás szombat reggelre virradóra "nem volt kegyes" a szervezőkhöz, a kijelölt gyorsasági szakaszok nagy részén ugyanis jegesre fagyott a burkolat. "A Hungaroring aszfaltját nem lehet sózni, ezért máshogyan kellett megoldanunk a problémát, ami eredményezett egy kis csúszást a programban, ennek ellenére sikerült időben befejeznünk a programot" - mondta a főszervező.

Végeredmény, Szilveszter-rali (6 gyorsasági szakasz, 52,9 km):
---------------------------------------------------------------
1. Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky (cseh, Skoda Fabia R5) 36:34.1 perc
2. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5) 8.4 mp hátrány
3. ifj. Kiss László, Nyirfás Yulianna (Ford Fiesta R5) 45.1 mp hátrány

Címkék: rali, rally, szilveszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.