Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 22. 03:43, péntek | Helyi

Magyarország nem hagyja magát!

Magyarország nem  hagyja magát!

Sajtótájékoztatón jelentette be Cserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi elnöke, hogy csatlakoztak az aláírásgyűjtési akcióhoz, amelyben a városlakók hozzájárulását kérik, hogy a rezsicsökkentés továbbfolytatódhasson.

A parlament hétfőn elfogadta a szociális közműszolgáltatásról szóló törvényt.
Ez kimondja: - A gázellátás, a villamosenergia- és távhőszolgáltatás díja a 2012. novemberi számlákhoz képest minden tétellel együtt 2013. január 1-től a korábbi számlák legfeljebb 90%-a lehet.
- A vízközműszolgáltatás és hulladékszolgáltatás díja 2013. július 1-től nem haladhatja meg a 2013. január 1-jén életbe lépő díjak 90%-át. Az említett változások végrehajtását kötelező a számlákon egyértelműen feltüntetni.

- Az elmúlt hetekben élénk vita zajlott a parlamentben és azon kívül is arról, hogy kell-e, és ha igen, miként kell megvalósítani a magyar háztartások rezsicsökkentését.- hangsúlyozta Cserna Gábor- A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség határozott álláspontja szerint a rezsicsökkentés bevezetése szükséges a családok védelmében! Ezt a szolgáltatók profitjának rovására kell végrehajtani.

Elmondta, hogy az 1995 és 2011 közötti időszakban a villamosipari szektor esetében 771 milliárd forint, - a földgáz szektorban 267 milliárd forint volt a legnagyobb cégek adózott eredménye.
A két ágazat összesen mintegy 1040 milliárd forint nyereségre tett szert.- Tény, hogy 2012-ben is nyereséges volt az összes Magyarországon működő villamos- energetikai szolgáltató vállalat. Mindebből következik, hogy a vállalatok extraprofitjának terhére, és bizton talpon maradásuk tényére alapozva Magyarországon meg lehet valósítani a rezsicsökkentést!

Hangsúlyozta, hogy a földgáz és villamosenergia- szolgáltatók számára az „aranykort” a szocialisták kormányzásának időszaka jelentette. 2002 és 2010 között jelentősen emelkedtek az energiaárak: a villamosenergia: közel 100%-kal,
a földgáz: 150%-kal. A szolgáltatók profitja ebben a 8 évben duplájára növekedett a korábbi időszakhoz képest.

Az aláírás gyűjtés már elkezdődött, május közepéig minden munkanap 10-16 óra között a Fidesz irodaházi irodajában és a város különböző pontjain felállított standokon lehet csatlakozni a rezsi-csökkentési akcióhoz.

Kijelentette, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség számára a családok a fontosak!
Európában Magyarország az egyetlen ország, amely határozott, érdemi lépéseket tesz a rezsicsökkentés érdekében. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség azért kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy a magyar családokkal közösen megmutassa a külföldi cégeknek:

Nagy Zoltánné idősügyi biztos csatlakozott a szervezet elnökéhez, s elmondta, hogy a Védőháló Alapítvány kuratóriumi titkáraként nagyon sok rászorulóval találkozik, s közvetlenül érzékeli, hogy milyen mélyen és milyen sokakat érint a magas rezsi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.