Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Január 18. 09:47, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarország teljesen önellátó lesz a villamos energia terén

Magyarország teljesen önellátó lesz a villamos energia terén

Magyarország a paksi atomerőmű bővítésével és a napenergia-beruházások megvalósulásával teljes mértékben önellátóvá fog válni a villamos energia terén, amit kevés ország mondhat el magáról

- közölte hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tárca közleménye szerint a Paksi Atomerőben.

A tárcavezető a paksi nukleáris létesítményben tett látogatásán leszögezte, hogy itt a "világ egyik legbiztonságosabb és leghatékonyabb erőműve működik", ami garantálja az áramellátás folytonosságát, és hatalmas versenyelőnyt jelent a gazdaság számára.

"Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy az energiaellátás terén bármikor felléphetnek válsághelyzetek. Ilyenkor azok az országok vannak biztonságban, amelyek nagyrészt el tudják látni saját magukat energiával" - mutatott rá.

Ennek kapcsán arról számolt be, hogy jelenleg a hazánkban megtermelt villamos energia mintegy fele a paksi atomerőműhöz kötődik.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy a nukleáris erőművek az energia előállításának biztonságos, tiszta és olcsó formáját jelentik.

Majd elmondta, hogy ezért is döntött a kormány két újabb reaktor megépítése mellett, amelyek 2400 megawattos teljesítményre lesznek képesek.

Aláhúzta: ezzel és a napenergia-beruházásokkal Magyarország teljes mértékben önellátóvá fog válni a villamos energia terén.

"A paksi beruházások tehát busásan megtérültek és meg is térülnek Magyarország számára" - emelte ki.

Címkék: áram, önellátás, energia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére