Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Május 01. 18:13, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már több mint 650 ezer menekült érkezett Magyarországra

Már több mint 650 ezer menekült érkezett Magyarországra

Immár több mint 650 ezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra, akik közül 108 ezren kértek és kaptak ideiglenes tartózkodási engedélyt

- jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombati műsorában. Bakondi György közölte: naponta 8-12 ezren érkeznek Ukrajnából és részben Románia területéről Magyarországra, így a menekültek száma várhatóan elérheti azt a 900 ezret, amit előre jelzett a kormány a háború kitörésekor.


Magyarország társadalmi összefogás nyomán eddig 40 milliárd forintot fordított a menekültek ellátására és ennek az összegnek csupán a 2 százalékát biztosította az Európai Unió - tette hozzá.

Mint elmondta, a háborús konfliktusnak súlyos gazdasági, társadalmi és politikai következményei vannak Európában, ám a kormány kellő higgadtsággal kezeli a helyzetet. A legfontosabb szempontja, hogy távol tartsa Magyarországot a háborúból és a háború árát ne a magyar embereknek kelljen megfizetniük.

Bakondi György kifejezte reményét, hogy az Európai Unió növeli az ukrajnai menekültek ellátásának támogatását. Mint ahogy abban is reménykednek, hogy egyszer megváltozik az Európai Unió 2015 óta tartó elhibázott migrációs politikája. Ugyanakkor, baloldali, liberális csoportok, Soros György által finanszírozott szervezetek továbbra is a legális migráció szervezését szorgalmazzák - jegyezte meg.

Címkék: háboró, menekült, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt