Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 26. 07:46, kedd | Helyi
Forrás: Lukács János felvétele

Marad a hó

Marad a hó

Fokozott elővigyázatosság a közlekedőktől!

Fejér megye teljes úthálózatán folyamatos a burkolat hómentesítése és sózása. Az utak havasak, hókásásak, latyakosak, helyenként csúszós útszakasz előfordulhat, amely fokozott balesetveszélyt jelent. A megyében gyenge északkeleti szél fúj, amely helyenként lejegesedést okozhat, ezért elővigyázatosságot és fokozott figyelmet kér a katasztrófavédelem a közlekedőktől.

Csak az induljon el útnak járművével, aki nem tudja az utazást elhalasztani. Csak a téli közlekedésre felkészített, téli gumiabronccsal felszerelt gépkocsikkal közlekedjenek. Az útviszonyok megyénként eltérőek lehetnek, helyenként lassabb haladásra és fennakadásokra is számítsanak, ezért legyenek türelmesek a közlekedés többi résztvevőjével. A csomagtartóban elhelyezett hólánc és hólapát a hóátfúvásos útszakaszokon segítheti a továbbhaladást. Elindulás előtt mindenképpen érdeklődjenek a tervezett útvonal járhatóságáról.

A MÁV tájékoztatása szerint kedd reggel a vonatok menetrend szerint közlekednek. Az Alba Volán szintén menetrend szerint indítja el a buszjáratait. Kisebb késések, fennakadások előfordulhatnak.

Az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszának burkolata hókásás, latyakos, a síkosságmentesítése folyamatos. Az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán vizes a burkolat, a Budapest felé vezető oldal keréknyomon járható, míg Dunaújváros térségében nehezebben járható havas szakaszok vannak.

A katasztrófavédelem ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy kedden reggel mielőtt útnak indulnak feltétlen érdeklődjenek a tervezett útvonal járhatóságáról, az utak állapotáról. Kedden továbbra is téli útviszonyokra kell készülni Fejér megyében.

Kísérjék figyelemmel a hatóságok felhívásait a helyi, regionális rádiókban, a katasztrófavédelem megyei honlapján a http:/fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon, valamint a megyei rendőrség oldalán a www.police.hu/fejer weblapon.

A készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.