Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Március 24. 10:17, szombat | Helyi

Március 27. – Színházi Világnap

Március 27. – Színházi Világnap

A Bartók Kamaraszínház akciókkal, a tavaszi bérlet első előadásával és egy különleges látogatással ünnepli az idei Színházi Világnapot!

Március 26-án, hétfőn a Civil Közösségi Tér nevezetű program keretein belül a Dózsa Mozi Centrum aulájában kezdjük a Színházi Világnap ünneplését. Az odalátogatók aznap 17 órától kedvezményesen vásárolhatnak színházjegyet a Bartók Kamaraszínház előadásaira.

Szintén a Színházi Világnap előestéjén a Bartók Színháztermében a tavaszi felnőtt bérletsorozatunk első előadását Szép Ernő Lila ákác című darabját láthatja a közönség a Magyar Színház vendégszereplésében.

Március 27-én a Színházi Világnap alkalmából a Bartók társulati tagjai egy különleges látogatással ünnepelnek: legújabb darabunk, a Fiatalság bolondság című zenés vígjáték részleteit adják elő az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjainak. Az intézet levélben kérte intézményünket a fellépésre, hisz mindig nagy hangsúlyt fektetnek a fogvatartottak kulturális szórakozásának, nevelésének megvalósulására, de eddig csak a maguk között szerveződő, illetve másik intézetből érkező fogvatartottak előadásait láthatták.
Ezen a napon nézőinknek is kedveskedünk: március 27-én színházunk jegypénztárában a Bartók Kamaraszínház előadásaira 30% kedvezménnyel vásárolhatnak színházjegyet nézőink.

A Színházi Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet (tágabb értelemben a kultúra) fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntik e napot. Idén John Malkovich amerikai színész üzenetét olvassák fel szerte a világ minden színházában.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.