Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Július 27. 18:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

MÁV-Start: jegyvásárlással bővítették a Vonatinfó alkalmazást

MÁV-Start: jegyvásárlással bővítették a Vonatinfó alkalmazást

Az Android és iOS operációs rendszerrel működő okostelefonra letölthetővé vált a jegyvásárlási funkcióval bővített Vonatinfó alkalmazás - közölte a MÁV-Start csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az utasok mobiltelefonjukon a frissített Vonatinfón a MÁV-Start és a GYSEV területére érvényes belföldi, egy útra szóló menetjegyüket, a hozzá kapcsolódó felárakat, pót- és helyjegyeket, valamint a kerékpár- és élőállatjegyet vehetik meg.

A Vonatinfóba letöltődő jegyet mobiltelefonon be is lehet mutatni, akár offline, azaz internetelérés nélkül is.

A MÁV-Start hangsúlyozza, nemcsak a kényelmes használat miatt érdemes mobiltelefonon vonatjegyet venni, hanem a Vonatinfó alkalmazásból is 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók e-vonatjegyek, és itt is érvényes a @ jellel jelölt vonatokra igénybe vehető 20 százalékos árengedmény.

A Vonatinfó nevű menetrendi és térképes utastájékoztatási alkalmazás indulása és az e-vonatjegyek bevezetése óta nagy volt az igény az utasok részéről, hogy a mobiltelefonos applikációban is lehessen jegyet vásárolni. A MÁV-Start ezért bővítette ki a jegyvásárlási funkcióval az igen népszerű, 400 ezer letöltést elért mobilalkalmazását.

A Vonatinfó alkalmazás korábbi funkciói - menetrendi és vonatinformációk, vonatkövetés, térkép - továbbra is működnek regisztráció nélkül, azonban a jegyvásárláshoz regisztráció szükséges.

A már több éve működő internetes jegyvásárlási rendszer és a Vonatinfó nem átjárható, vagyis az internetes jegyértékesítési rendszerben élő regisztráció nem használható a Vonatinfó applikációban, és az interneten vásárolt jegy sem tölthető le a Vonatinfóba, illetve fordítva sem működik - hívja fel a figyelmet a vasúttársaság.

A Vonatinfón vásárolt jegy csak az érvénytartam kezdetét megelőzően, a vásárlási felületen közzétett feltételek szerint, és csak az applikáción keresztül téríthető vissza. Ilyen esetben pénztári visszatérítés nem lehetséges, a vasúttársaság hibájából szükségessé vált visszatérítés esetén a MÁV-Start ügyfélszolgálatához kell fordulni - tájékoztatott a MÁV-Start.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni