Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 03. 20:35, szombat | Helyi

Még él a remény!

Még él a remény!

Ma délután a Fabó Éva Sportuszodában játszották lányaink a döntő harmadik mérkőzését, ahol a Szentes ezúttal alulmaradt a Dunaújvárossal szemben.

Ezzel a három győzelemig tartó párharc állása 2-1 a Szentesnek, folytatás jövő héten. Az első negyedben is látszott már, hogy Menczingerék nem adják könnyen azt a bajnoki aranyat, az első és második találat is a hazaiak számlájára volt írható. A vendég együttes ugyan feljött egy gólra, de a végén Újvárosi előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A második nyolc percben két szentesi mattra egy válasz sem érkezett hazai részről, így a félidőben már a Szentes örülhetett az egygólos vezetésnek. Innentől viszont lányaink lehúzták a redőnyt Kasó kapujában, a harmadik negyedben kettő, míg az utolsóban három gólt is jegyeztek, míg a vendég csapat csak egyet lőtt. A vége háromgólos dunaújvárosi győzelem, így folytatódhat a párharc az arany medálokért!

Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület – Hungerit Szentes

8 – 5 (3-2,0-2,2-0,3-1)

DFVE: Kasó, Szilágyi, Menczinger 2, Gurisatti, Miskolczi 1, Sinka, Brezovszki, Garda, Ziegler 2, Csabai 3, Horváth, Andresz, Polák, Sós. Edző: Mihók Attila.

Tóth László, a Szentes edzője:

- Elkerülhető gólokat kaptunk, amik után már nehéz volt visszakapaszkodni a meccsbe. Elől és hátul is hiányzott belőlünk az a határozottság, ami eddig jellemezte a játékunkat. Pontosabb passzok, higgadtabb befejezés kell az akcióknál. Azok a kis különbségek, amik egy ilyen találkozó megnyeréséhez kellenek, most nem bennünk voltak meg. Gond azonban továbbra sincs, még mindig vezetünk összesítésben, nem nekünk kell az eredmény után rohanni. Csalódott éppen ezért nem vagyok. A következő meccs is ilyen hangulatban fog telni szintén telt házzal és nyitott esélyekkel. Ezek a találkozók továbbra is nagyon jót tesznek a magyar női vízilabdának, így mindenképp egy hasonlóan jó párharcot várok otthon is.

Mihók Attila, a Dunaújváros edzője:

A második meccsen történteket sikerült feldolgozni a lányoknak, hatalmas csapategységgel játszottunk. Ennek köszönhetően megtartottuk a reményt, és folytathatjuk ezt a szép sorozatot. Mivel mindkét együttes nagyon jól ismeri a másikat, így az egyéni teljesítményeknek nagy jelentősége van. Ki tudja jobban megoldani a helyzeteket, ki tud higgadtabb maradni, ez lehet a döntő ilyenkor. Nagy örömünkre most ezek a dolgok a mi oldalunkon voltak. Ez a győzelem óriási töltést adott ennek a csapatnak, és remélem, hogy ezt az egységet el tudjuk vinni Szentesre is. Erre lesz szükségünk, és akkor bármi megtörténhet a folytatásban.

Címkék: DFVE, Szentes, vízilabda

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.