Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 29. 11:38, kedd | Helyi

Még mindig fatolvajok...

Még mindig fatolvajok...

A közelmúltban ismét fatolvajokat kaptak el a rendőrök. Öt szabálysértés - öt őrizetbe vétel

A sárbogárdi járőrök pénteken kora délután járőrszolgálatuk teljesítése során figyeltek fel Sárosd külterületén az erdő mellett haladva két férfire, aki fákat vágott ki. Amikor a rendőrautóval közelebb mentek a két férfihez, azok futásnak eredtek. Többszöri felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak megállni, és ellenőrzés alá vetni magukat, azonban a rendőröknek rövid időn belül sikerült elfogniuk őket.

Az ellenőrzésük során kiderült, hogy a 30 és a 22 éves sárosdi fiatalember egy testvérpár. Az elfogásuk helyszínének közelében feltalálásra került egy kézi fűrész, amit a rendőrök lefoglaltak. A testvérpár ugyan tagadta, hogy az övéké lenne. A kivágott akácfa egy mázsát nyomott. Azt a rendőrök az erdő tulajdonosának a lefoglalást követően vissza is adták.

A fiatalembereket előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol megindult velük szemben a szabálysértési eljárás, melynek során mind a kettőjüket őrizetbe vették.

Szombaton délután Mór, Budai Nagy Antal téren állítottak le a járőrök egy Aro típusú gépkocsit, amit egy pusztavámi férfi vezetett, míg mellette egy férfi foglalt helyet utasként.

Az autó ellenőrzés során kiderült, hogy a rendszámát egy Trabant gépkocsira adták ki. A férfi már ott a helyszínen elismerte a rendőröknek, hogy az Aro gépkocsira ő tette rá egy régi forgalomból kivont Trabant rendszámát.

Amikor a járőrök a gépkocsi rakományát is ellenőrizték, a sofőr nem tudta semmilyen irattal igazolni, hogy a raktérben lévő tűzifa honnan van. Végül beismerte, hogy azt a pusztavámi erdőben szedte engedély nélkül és eladásra szánta.

A férfit így a rendőrök a Móri Rendőrkapitányságra állították elő, ahol az egyedi azonosító jel meghamisítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg a falopással kapcsolatban megtörtént meghallgatása. Ezt követően a nyomozók szabálysértési őrizetbe vették.

A gépkocsiban utasként helyet foglaló férfit a rendőrök tanúként hallgatták ki az ügyben.

Besnyőről állampolgári jelzés érkezett vasárnap délelőtt a helyi körzeti megbízotthoz, hogy a Szabadság utcában lévő mezőgazdasági szövetkezet területéről két személy fát lop.

Amikor a KMB-s a helyszínre ért, látta, hogy egy férfi és egy fiú akác- illetve bodzafákat vág ki kézi fűrésszel, majd azokat egy kézi kocsira teszi fel.

Az elfogás során kiderült, hogy az elkövető egy 44 éves besnyői férfi, valamint 15 éves fia. A kivágott és eltulajdonítani szánt fa értéke 2 000 Ft.

A férfit és a fiatalkorút a KMB-s előállította a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol megtörtént meghallgatásuk, majd ezt követően szabálysértési őrizetbe vették őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.