Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. November 27. 22:50, szerda | Helyi

Még mindig gyűjtik az aláírásokat

Még mindig gyűjtik az aláírásokat

Szabó Zsolt, a PM helyi vezetője, és Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, a PM elnökségi tagja az egykulcsos adórendszer elleni aláírásgyűjtési akciójukkal kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót.

Scheiring Gábor elmondta, több mint 50 ezren írták alá az ívet. Egy kutatást emelt ki az országgyűlési képviselő, amelyben azt állítják, az ellenzéknek igaza volt az egykulcsos adót illetően, és a társadalom 80 százaléka vesztese ennek az adózási formának, s csupán a felső 10 százaléknak kedvez. Mint mondta, a tanulmány szerint valóban 444 milliárd forint marad az embereknél az egykulcsos adóval, de az a pénz, ami kiesett a költségvetésből, ami hiányzik más fontos területekre, úgy tevődik össze, hogy 100 milliárd forinttal többet fizet be az alsó 80 százalék. „Több adót fizetnek és kevesebb pénzt visznek haza több ezer forinttal azért, hogy több mint 500 milliárd forint maradjon a felső 10 százalék zsebében”- magyarázta az országgyűlési képviselő, aki szerint a jelenlegit el kell törölni, és többkulcsos adórendszert kell bevezetni. Mint mondta, hiába szavazták le a Parlamentben a módosító indítványaikat, ők nem adják fel.
Szabó Zsolt, a PM helyi vezetője szerint az egykulcsos adó egyik legnagyobb vesztesei a fiatalok azért is, mert a felsőoktatásra kevesebb forrás jut. A Dunaújvárosi Főiskolának is csökkentették a támogatását, amelynek szerinte egyik oka, hogy az adórendszer 400 milliárdos lyukat ütött a költségvetésben. „Ez az adórendszer gazdasági leállást okoz, és emiatt nincsenek új munkahelyek. Kevés olyan fiatalt ismerek, aki a szakmájukban tudtak elhelyezkedni”- mondta Szabó Zsolt, majd maga elé vett egy táblát, amelyre azt írták, hogy a város polgármesterének mennyivel kedvez az egykulcsos adórendszer.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.