Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 26. 13:04, kedd | Belföld
Forrás: mti/hirado.hu

Még mindig sokan vesznek hitelből karácsonyi ajándékot

Még mindig sokan vesznek hitelből karácsonyi ajándékot

A fogyasztási hitelek piaca jelentősen nőtt az idén, a karácsony újabb lendületet adott az áruhitelek, a személyi kölcsönök és a folyószámlahitelek iránti keresletnek, egyben a hitelkártya-használat is bővült

- derül ki a kereskedelni bankok munkatársainak idei tapasztalataiból. Az áruvásárlási és a szolgáltatási gyorskölcsönöknél az év vége a legerősebb időszak, az áruhitelek negyedét ilyenkor helyezik ki, a személyi kölcsönöknél ez a hatás kisebb – jelezte az OTP Bank. E piacokon az idén 40 százalékos bővülést várnak.

Az MKB Banknál a fogyasztási hitelek iránti érdeklődés nőtt az ünnepek közeledtével – közölte a pénzintézet. A fogyasztási hiteleknél az idén 80 százalék körül növekedést remélnek éves összevetésben – tették hozzá.

Az UniCredit Banknál megjegyezték: november közepétől emelkedtek a hitelkihelyezések a folyószámlahitel, a hitelkártya és a személyi kölcsön esetében is. Mindhárom hiteltípust az idei karácsonyi szezonban a tavalyi ünnepekhez képest nagyobb összegben vették igénybe a bank ügyfelei. A személyi kölcsönnél az emelkedésben az is szerepet játszott, hogy a pénzintézetnél ez évtől már nem csak a saját ügyfelek igényelhetik a terméket. A banknál az idén kihelyezett új fogyasztási hitelek volumene eddig 55 százalékkal nőtt időarányosan az előző évhez képest.

A K&H Banknál a személyi kölcsönök folyósítása idén a becslések szerint 45 százalékkal nő. A pénzintézetnél a piaci folyamatokkal egybehangzóan 2014 óta évről évre bővül a hitelfolyósítás – közölték, de utaltak arra is, hogy a személyi kölcsönöknél mindig a nyári hónapok a legerősebbek.

A CIB Bank élénk keresletet tapasztalt a személyi kölcsönök iránt, ami a tájékoztatásuk szerint azzal is összefügg, hogy a terméktípust év végén újra egy kampányban népszerűsítették. A hitelkártya-használat száma az év utolsó két hónapjában a tavalyi átlaghoz képest tíz százalékkal emelkedett, miközben a hitelkártyás vásárlások összege 16 százalékkal nőtt – közölte a pénzintézet. A CIB-nél a gépjármű-finanszírozás esetében növekvő keresletet tapasztaltak, valamint azt figyelték meg, hogy a magánszemélyek újra a banki finanszírozást választják az alsó-, illetve középkategóriás gépjárművek megvásárlásakor. A folyószámlahiteleknél nem érzékeltek jelentős mozgást.

A Takarékbankot, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-t, az FHB Jelzálogbank Nyrt-t, valamint a takarékszövetkezeteket magában foglaló Takarék Csoport arról számolt be, hogy az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt az érdeklődés a fogyasztási hiteleik iránt (személyi kölcsönt, folyószámlahitelt és hitelkártya termékeket értékesítenek). Évről évre látható, hogy az ünnepi szezon a fogyasztási hitelek egyik mozgatórugója a csoportnál, amely más pénzintézetekhez hasonlóan akciókkal készült az időszakra – tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során