Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Március 21. 10:01, csütörtök | Helyi sport

Még nem bajnokok az Acélbikák

Még nem bajnokok az Acélbikák

Bár már ünneplésre készült a jégcsarnok közönsége, a pezsgők azonban még sem pukkantak...

Hárította az első meccslabdát a HSC Csíkszereda gárdája a MOL Liga fináléjában. Az erdélyi egylet hosszabbítás után 2-1-re győzte le a Dab.Docler csapatát a sorozat ötödik felvonásán, visszahozva ezzel aranyérmes reményeit a négy nyert meccsig tartó sorozatban.

A győzelem és a címvédés reményében fogadta ma a HSC Csíkszereda gárdáját a Dab.Docler jégkorong csapata a MOL Liga döntőjének ötödik mérkőzésén úgy, hogy az újvárosiaknak már csak egy sikerre volt szükségük ahhoz, hogy a tavalyi esztendő után idén is megnyerjék a sorozatot.

Egyenlő erők

Az Acélbikák soraiban újra ott köszönthettük Somogyi Balázst, s bár Marek Chvatal játékára továbbra sem számíthatott a szakvezetés, így is nőttek a DAB variációs lehetőségei erre a találkozóra. Melyet nem is kezdett rosszul a hazai együttes, hiszen két-három komoly helyzetet is sikerült kialakítaniuk Kozuch ketrece előtt, ám a szlovák hálóőr rendre hatástalanítani tudta a próbálkozásokat. Idővel kiegyenlítettebbé vált a játék, melyben inkább a mezőnymunka dominált, így a 13. percben némileg váratlanul szerezte meg a vezetést a Dab.Docler. A letámadás ezúttal jól működött az ellenfél kapuja előtt, melyből Flinta adta el a korongot, ami pont Vaszjunyin elé került, s a dunaújvárosi csatár megpattanó lövése Kozuch lábai között vánszorgott a kapuba (1-0).
Nem sokkal később emberhátrányba kerültek az Acélbikák, s bár ekkor Sevelának is akadt dolga bőséggel, a DAB kapusa is állta a rohamokat, így az újvárosiak vonulhattak minimális vezetéssel az első pihenőre. A térfélcsere után beleerősített a HSC, melynek játékosai egyre gyakrabban vertek sátrat a Bikák ketrece előtt, s a 31. percben ez meg is hozta az egyenlítést a vendégcsapatnak. Ekkor egy bulit követően Lindgren hagyta üresen Bors Hubát az újvárosi kapu előtt, aki a pontos keresztpasszt közelről juttatta Sevela mögé, kiegyenlítve ezzel az eredményt (1-1). A harmadból hátralévő időben a vendégek játszottak fölényben, ám igazán nagy ziccerek a piros-fehérek előtt adódtak, de Peterdi lövésénél Kozuch védett, míg Pavuk próbálkozásánál hiába volt verve már a csíki hálóőr, nem sikerült eltalálni az üresen hagyott kaput.

Egy hiba döntött

A harmadik felvonásra tovább nehezedett a Csíkszereda helyzete, ugyanis Vaclav Novak, a HSC legjobbja nem tudta folytatni a játékot az első harmadban összeszedett sérülése miatt. Ez érthetően meg is fogta a vendégeket, így a harmad nagy részében az Acélbikák irányították a játékot, ám hiába a mezőnyfölény, saját kapuja előtt önfeláldozóan dolgozott ellenfelük. Helyzetük még így is akadt, ám előbb Mihalik tévesztette el centikkel a kaput, majd Szappanos lőtte mellé a "kihagyhatatlant". A vendégek legnagyobb lehetőségére az utolsó másodpercekig kellett várni, ám ekkor Sevela mutatott be hatalmas bravúrt Gógával szemben, így a sorozat előző két mérkőzéséhez hasonlóan ezúttal is a ráadásban dőlt el a győztes kiléte.

A hosszabbítást a vendégek kezdték veszélyesebben, hiszen előbb egy távoli kapuvassal jelezték győzelmi céljaikat, majd Becze esett el ajtó-ablak ziccerben, volt tehát miért izgulnia a jégcsarnokot szinte teljesen megtöltő hazai szurkoló seregnek. Idővel átvette az irányítást a DAB, mely kétszer is emberelőnybe került, ám hiába a fórok, az elsőből mindössze egy távoli lövésre futotta a kissé görcsösen játszó Acélbikáknak, míg a másodikból hiába sikerült végre ziccert kialakítani, Galanisz közeli próbálkozását kispárgázta Kozuch. Továbbra is támadásban maradtak az Acélbikák, ám a 78. percben korongot veszítettek az ellenfél kék vonalánál, s a mintaszerűen végigvitt kontrát Fadrny fejezte be góllal, eldöntve ezzel a mérkőzést, s visszahozva ezzel együttese aranyérmes reményeit (1-2).
Fájó vereséget szenvedett tehát a Dab.Docler, ám veszve természetesen nincs semmi, hiszen pénteken újra neki lehet futni a negyedik siker megszerzésének, igaz a helyzetet mindenképpen nehezíti, hogy ezúttal Csíkszeredán kell helyet állnia Acélbikáinknak, akik holnap este útra kelnek a döntő hatodik meccsének helyszínére.

Mestermérleg

Stephan Lundh: - Természetesen nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de ilyen a sport, menni kell tovább. Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, s volt sok helyzetünk a továbbiakban is, ám ezeket rendre kihagytuk, ami ilyen szinten sajnos döntő lehet. A második harmad derekán egy védelmi megingásból gólt kaptunk, ezt követően mindkét csapatnak volt esélye eldönteni a meccset, ám ez ma a Csíkszeredának sikerült. Nagyon örülök, hogy ennyi néző kilátogatott a mérkőzésre, sajnálom, hogy nem tudtunk nekik örömet okozni, de nagyon bízom abban, hogy idegenben ismét jobb százalékban használjuk ki a lehetőségeinket, s megfelelően kemény és gyors játékkal képesek leszünk begyűjteni a negyedik győzelmet.

Gál Sándor: - Hosszú, idegőrlő mérkőzés volt, melyen a semleges nézők biztos remekül szórakoztak. Rosszul kezdtünk ismét, de sikerült talpra állnunk, s bravúros győzelmet aratnunk, amit elsősorban remek csapatmunkánknak, s önfeláldozó játékunknak köszönhettünk. A mérkőzés fordulópontja a két kivédekezett emberhátrányunk volt a hosszabbításban, mely komoly lelki töltetet adott a csapatnak, s ezt magunk javára fordítva nyertük meg végül a meccset. Hasonlóan kiélezett csatára számítok otthon is, melyet az dönthet majd el, hogy melyik gárda bírja jobban fizikálisan az utazást, illetve a felkészülést a sorozat hatodik mérkőzésére.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda
1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1) hosszabbítás után

Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos, Hüffner, Nagy R., Virág, Gröschl (1), Vaszjunyin 1, Tőkési, Szabados, Azari, Mihalik, Peterdi, Strenk, Kiss Á., Papp V., Somogyi Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek