Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2022. Március 03. 12:24, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Megfizethető kényelmet nyújt az elektromos tetőablak

Megfizethető kényelmet nyújt az elektromos tetőablak

Az okosházak és önműködő gépek kora elérkezett, és velük együtt egy olyan megoldás is, ami a lakótér komfortjához és a lakás energetikai teljesítményéhez egyformán hozzájárul.

Nem más ez, mint az elektromos tetőablak, amiről érdemes többet megtudni.

A tetőtéri lakások sok szempontból másak, mint egy hagyományos élettér. Itt nagyobbak a hőingadozások, ezért más megoldásokra van szükség az ablakoknál és a szigetelésnél ahhoz, hogy kellemes életteret lehessen kialakítani. Ehhez járul hozzá az elektromos tetőablak, ami ma már elérhető áron nyújt maximális kényelmet egy kihívásokkal teli lakótérben is.

Hogyan működik az elektromos tetőablak?

Az elektromos tetőablakot a keretbe épített apró motor tudja nyitni és csukni. A motor irányítása többféle módon történhet. A legegyszerűbb a fali kapcsolós változat, de távirányítóval szintén mozgatható. Emellett okosház rendszerre is ráköthető, így akár távoli eléréssel is irányítható.

Az energiaforrás nem csak hálózati áram lehet, hanem napelemes rendszer is, ezáltal akkor is biztonsággal zárható az ablak, ha valami miatt a házban elmegy az áram. De ez még nem minden.

Döbbenetes, mit tud

Az elektromos ablakok valóban okos részei a lakásnak. A beépített eső érzékelés segítségével akkor is automatikusan becsukódnak, ha mi esetleg nyitva felejtettük, megóvva így a lakást a beázástól. Másrészt viszont a páraérzékelőknek köszönhetően automatikusan szellőztet az ablak, ha a tetőtérben egy kritikus szint fölé megy a pára megelőzve ezzel a páralecsapódást és a penészesedést.

Miért érdemes elektromos tetőablakot választani?

Ezeken a kényelmi szempontokon túl további praktikus okai vannak, amiért érdemes az elektromos tetőablak választását megfontolni. Ezeket az ablakokat akár a tetőgerinc magasságáig is be lehet építeni, olyan helyekre, amit kézzel nem tudunk elérni a nyitáshoz, maximális fénymennyiséget juttatva így a lakásba. Gyerekszobába szintén biztonságos választás, ha úgy állítjuk be, hogy csak a felnőttek telefonján lévő applikációjával működjön.

Az elektromos tetőablakok egy másik pozitívuma emellett a lakás energetikai teljesítményének növelése. Ha elektromos árnyékolókkal és redőnnyel kombináljuk, akkor a lakás nagy melegben automatikusan árnyékolja magát akár a távollétünkben is, jó néhány fokot csökkentve így a belső hőmérsékleten.

Címkék: tetőablak

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 17. 08:00, péntek | PR

NATO kompatibilis a Jánosik Kft

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél.

2022. Június 06. 14:46, hétfő | PR

Hogyan szabályozzák az online kaszinókat Magyarországon

Online szerencsejátékok bemutatása következik.

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán