Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 03. 13:02, szerda | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Megölte élettársát, majd egy lótetem alá rejtette

Megölte élettársát, majd egy lótetem alá rejtette

Lezárult a nyomozás egy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés ügyében Pest megyében:

a nyomozók szerint a gyanúsított 2020-ban halálra rugdosta, majd egy gödörben elásta élettársát - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján. A nő holttestét egy ló teteme alól ásták ki.

A gyanúsított az elfogása, múlt év februárja óta letartóztatásban van, a nyomozás iratait átadták az ügyészségnek.

Az ügyben azután indult nyomozás, hogy a 49 éves nő eltűnését 2021 januárjában bejelentette a féltestvére. A rendőrök már a körözési eljárás elején gyanúsnak találták az eltűnés körülményeit.



A nő élettársa a rendőrségnek először azt mondta, hogy 2020 nyarán megromlott a kapcsolatuk és az asszony elhagyta, azóta semmit nem tud róla. A férfi később azzal állt elő, hogy párja öngyilkos lett: vallomása szerint 2020 késő őszén egy hajnalban arra ébredt, hogy a nő felakasztotta magát. Megriadt, amikor a konyhában meglátta, ezért kivonszolta a testet és egy gödörbe rejtette. Erről részletesen beszélt, ám a nő halálának körülményeiről "továbbra is ködösített" és tagadta, hogy abban része lett volna.

A pár közös veresegyházi lakásának közelében lévő helyszínt 2021. február 5-én a rendőrök a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársaival speciális eszközökkel vették körbe. Az elhullott állatok sírhelyéül szolgáló gödörből kora hajnalig több köbméternyi földet kellett kikotorni, mire egy ló teteme alól felbukkant egy emberi testrész.

A vádlott ekkor beismerte: utolsó, 2020. november 5-ei veszekedésükkor lefejelte, majd bakanccsal halálra rugdosta áldozatát. A nő testét pokrócba tekerte, begurította a gödörbe, majd gallyakkal és hulladékokkal befedte. A férfi azt is elmondta, mintegy négyéves kapcsolatuk alatt - főként párja italozó, munkakerülő életmódja miatt - sokat marakodtak, verekedtek.



A boncoláskor a holttesten számos külsérelmi nyomot találtak, az áldozat fejét, felsőtestét és alsó végtagjait nagy erőbehatások érték. Egyértelmű volt, hogy ezek bántalmazásból erednek. A sorozatos bordatörések, a szilánkos lapockatörés, a térdhajlati és bokasérülések mellett a légcsőben fogmaradványokat találtak.

Az igazságügyi szakértői vizsgálat szerint a vádlott nem szenved elmezavarban, tudatzavarban vagy értelmi fogyatékosságban. Tettével, annak következményeivel tisztában volt és van, büntethetőséget megszüntető ok nincs - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni