Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 19. 21:06, kedd | Helyi
Forrás: DSTV

Megszépül a Római városrész

Megszépül a Római városrész

„A Római városrész szociális célú városrehabilitációja”című. KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0003 azonosítójú, város rehabilitációs projekthez kapcsolódva szerveztek fórumot a civil szervezeteknek.

„A Római városrész szociális célú városrehabilitációja”című. KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0003 azonosítójú, város rehabilitációs projekthez kapcsolódva szerveztek fórumot a civil szervezeteknek.Civil szervezetek szerepe a társadalmi felzárkóztatásban – konferencia projektelem keretén belül adott tájékoztatást a város vezetése és civil szervezetei a Római városrész rehabilitációjával kapcsolatban.

Az MMK-ban, november 19-én került megrendezésre a prezentációkkal és kerekasztal beszélgetéssel egybekötött információcsere.

Az előadások tíz órától kezdődtek, s elsőként Gombos István Dunaújváros Humán alpolgármestere, a dunaújvárosi Civil Szövetség elnöke foglalta össze a pályázat főbb lépéseit, állomásait: ”A projekt célja átfogó cél, elsősorban a lakosság életfeltételeinek javítása, a helyi közössége erősítése és képzettségi szintjének növelés, felzárkóztatása”. A projekt 2015 tavasz végével lezárul, s addigra nem csupán szebbé válnak a közterek, de több lakótömb is kiszínesedik, játszóterek, parkok is létesülnek. Illetve a Pajtás utcai óvoda (amely 1973 óta neveli a gyerekeket) teljes burkolása és szigetelése megújul több mint száztizenkétmillió forintból.

„A városért tevékenykedő civil szervezetek szerepe a társadalmi felzárkóztatásban rendkívül fontos szerepet tölt be, meg kell teremteni a szociális segítségnyújtás lehetőségeit.”
A továbbiakban a civilszervezetek mutatták be működésüket, tevékenységüket, illetve beszéltek az aktuális problémákról, nehézségekről is. A sort Hosszú János kezdte a Lungo Drom Országos Érdekvédelmi Cigányszövetség képviseletében, majd Mudra József a Máltai Szeretet Szolgálat vezetője vette át a szót. A továbbiakban pedig tőle Gajzágó Gergő a Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesülettől beszélt a múlt tapasztalatairól, sikereiről, lehetőségeiről. Szemenyei István a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány felelős vezetője is tartott rövid prezentációt. Az előadások folytatódtak némi szünetet követően is, majd végül egy kerekasztal beszélgetés adott lehetőséget a felmerülő kérdések, problémák mélyebb boncolgatására. „A következő lépés az, hogy ezeket a szervezeteket még inkább helyzetbe hozzuk, még inkább lehetőséghez juttassuk, és hogyha ezt a kis dolgot tovább tudjuk fejleszteni abban, esetben biztos vagyok benne, hogy tettünk valamit azokért, akik éppen a legrászorultabbak” – foglalta össze Melkovics János a program szakmai vezetője.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.