Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 25. 14:01, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress

Megszorítás Angliában - drágult a sültcsirke és a sültkolbász

Megszorítás Angliában - drágult a sültcsirke és a sültkolbász

Megszorító költségvetést terjesztett a parlament elé George Osborne brit pénzügyminiszter.

Nagy-Britannia ebben az évben éppen csak elkerüli a gazdasági visszaesést, szakértők 0,8 százalékos növekedést jósolnak. Az ország eladósodása Európában a legmagasabb, s bár magas a hitelképessége is, újabb megszorításokra volt szükség.

A brit költségvetés egyensúlyának megteremtéséhez immár nem elég a sör meg a cigaretta árának emelése, nagyobb, fájdalmasabb lépések megtételére is szükség mutatkozott, ezeket pedig némileg ellentétezni kényszerült a pénzügyminiszter, a kormány választói táborának megőrzése érdekében.

A jó hír tehát az, hogy az átlagkeresetű munkaviszonyban lévők valamivel többet vihetnek haza anélkül, hogy a negyven százalékos adósávba kerülnének. De ismét emelkedik a cigaretta, a sör meg a bor árába foglalt illeték, és ami ennél sokkal rosszabb hír, ez lesz a helyzet az egyre dráguló benzin esetében is. Emellett különös lépésre szánta el magát a brit pénzügyminiszter: felemelte az élelmiszerboltokból elvitt sültcsirke, sültkolbász és egyéb meleg ételek, meg a pékségekben vásárolt meleg pudingok áfáját.

Ezek a költségvetés kellemetlen, de nem igazán nyomós tételei. Sokkal erősebben hathat az életminőségre a gyermekek után járó adókedvezmény megvonása bizonyos jövedelmen felül, valamint az idősek jövedelemadó-küszöbének egy évre szóló befagyasztása, majd pedig megszüntetése. Az angolok már kitalálták, minek nevezzék ezt: 'granny tax' -nek, azaz 'nagymama adónak' keresztelték el az adóváltoztatást - adta hírül az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.