Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2022. Május 01. 11:04, vasárnap | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Megtisztelő elismerésben részesült a Gender Racing Team csapatvezetője

Megtisztelő elismerésben részesült a Gender Racing Team csapatvezetője

Különleges elismerésben részesült a napokban, Egerben a Gender Racing Team csapatvezetője Gender Tamás,

akit a Heves Megye Nagykövete díjjal jutalmazott a megyei közgyűlés, melyet a közgyűlés elnökétől és alelnökeitől vehetett át személyesen.

Heves Megye Közgyűlése 2012-ben alapította „Heves Megye Nagykövete” kitüntető címet, amely annak a magyar állampolgárnak adományozható, aki valamely jelentős eredményt hozó tevékenységével vagy egész életművével országos vagy nemzetközi hírű elismerést vívott ki. A díjat minden évben Heves megye napján a közgyűlés elnöke adja át, ünnepélyes keretek között.

A kitüntetés adományozása során a kitüntetettek részére oklevél és emlékérem kerül átadásra. A GRT csapatfőnöke az autósportban eltöltött több mint húsz éves szakmai munkásságán belül, több mint tizenöt éve építi saját csapatát, és annak brandjét. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség autós gyorsasági szakágában a sportágon belül is mindig különlegesnek számító formula autós kategóriában, az elmúlt évek során rengeteget tett a sportág legfontosabb sportutánpótlás nevelő szakágából - a gokartból - érkező fiatal versenyzők lehetőséghez juttatásával, akik a Gender Racing színeiben kezdhették el formaautós pályafutásukat és értek el komoly eredményeket. A Gender Racing most már jó néhány éve a hazai autósport legeredményesebb formula autós csapatának számít és állandó résztvevője több európai, nemzetközi versenysorozatnak is.A csapatfőnök folyamatosan törekszik a csapat sportszakmai és technikai színvonalának az emelésére, legyen szó akár a mindig újabb technikájú versenygépek beszerzéséről, azok üzemeltetéséhez szükséges nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekről, vagy akár a csapat mögött hosszú-hosszú évek óta ott álló szponzorok, partnerek professzionális kiszolgálásához elengedhetetlen kommunikációs szakmai területtel kapcsolatos eszközökről.

A csapat vezetője örömmel és meghatottan nyilatkozott az elismerés átvételét követően:

„Már gyerekkoromtól kezdve mindig is valahogy a sporthoz kötődött az életem, sokféle különböző sportágat kipróbáltam játékosként, versenyzőként. Aztán mégis úgy alakult, hogy a legjobban imádott sportágamban, az autósportban, csapatvezetőként teljesedtek ki a sportba fektetett erőfeszítések, megszámlálhatatlan nagyszerű sportélmény, sok bajnoki cím és dobogós helyezés formájában. Az autósportban csapatfőnökként talán az a legcsodálatosabb, hogy a jó eredmények, sikerek eléréséhez nagyon szerteágazó szakmai tudás és a szoros csapatmunkának egy olyan keveréke szükséges, amely talán tényleg nincs meg egyetlen másik sportágban sem! Egy jó csapatfőnöknek ezt a mixet kell mindig a lehető legjobban kevergetnie a szerteágazó szakmai területekhez való hozzáértéssel, a versenyzők és a csapattagok folyamatos motiválásával, no meg persze a működéshez szükséges minél professzionálisabb háttér megteremtésével! A Heves Megye Nagykövete elismerés nagyon-nagyon meglepett és meghatott!Tényleg soha nem gondoltam volna, hogy az autósportban folytatott munkásságom egyszer egy ilyen irányú elismerést is generál majd. Egyrészt tényleg fantasztikus megtiszteltetés, hogy ott lehetek azok között az ország- vagy akár világszerte ismert sportolók, művészek, tudósok között, akik már korábban megkapták ezt az elismerést. A Heves Megye Nagykövete díj azért is fokozottan értékesebb számomra, mivel ez a szűkebb hazámból származó elismerés olyan eredményeket díjaz, amelyek már az országhatáron is túljutottak! Nagyon büszkén fogom viselni ezt a nagyköveti címet, ami további óriási motivációt jelent ahhoz, hogy töretlenül folytassuk a csapattal az eddigi munkát! Valamint, még nagyobb motivációt ahhoz, hogy a szeretett sportágunkban második generációban már néhány éve versenyzőként is résztvevő kisfiam nemzetközi pályafutását az elérhető legmagasabb szintre felépítsük az elmúlt évtizedek tapasztalataiból merítve, a tágabb és a szűkebb hazánk számára esetleg akár sporttörténeti jelentőségű, világraszóló eredményeket is elérhessünk a jövőben!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.