Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. December 03. 14:14, kedd | Helyi sport

Megtört a rossz sorozat

Megtört a rossz sorozat

Brassóban törte meg már-már kínos szériáját a DAB, mely az első harmad után még kétgólos hátrányban volt, ám a folytatásra nagyon összeszedte magát, s egymás után négy gólt lőve aratott 5-4-es győzelmet.

A Brassó otthonában folytatta szereplését 2013. 12. 02.-án este a Dab.Docler jégkorong csapata, s a mérkőzés előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy melyik együttes tud egy esetleges sikerrel kikecmeregni abból a gödörből, melybe az elmúlt meccsek után került.

A találkozó sajnos nem úgy kezdődött, ahogy azt az Acélbikák szerették volna, hiszen a vendéglátók kezdtek erősebben, s Molnár Zsolt negyedik percben szerzett találatával igen hamar meg is szerezték a vezetést (1-0).

A 14. percben, egy teljesen felesleges szabálytalanság után Hüffnert állították ki a játékvezetők, melyből Gliga góljával megduplázta előnyét a hazai csapat, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a Lundh-csapatot. A második hazai találat után hatalmas erőket mozgósított a szépítő gólért együttesünk, s nyomása másfél perc alatt meg is hozta eredményét: Jabornik kék vonalról eleresztett bombája talált utat a bal sarokba (2-1). Nem sokáig örülhettünk azonban a minimális hátránynak, mert egy újabb korongvesztést Saluga fejezett be gólt érő kontrával, így az első játékrészt követően 3-1-re vezetett az összeszedettebb, fegyelmezettebb brassói csapat.

Végre gólok, végre győzelem

A második harmadra egy teljesen más DAB korcsolyázott ki a jégre, s ez a játék képe mellett végre az eredmény alakulásán is meglátszott. Négy perc sem telt el a játékrészből, mikor Galanisz kígyózott át a teljes brassói védelmen, majd Polcot becsapva csúsztatta a pakkor a bal sarokba (3-2). Továbbra is nagy iramot diktáltak az Acélbikák, s bár egy-két komoly lehetőséget a házigazdák is kidolgoztak, az etap nagy részét vendéglátója harmadában töltötte a Lundh-alakulat. A 35. percben góllá érett a mieink fölénye, miután Somogyi lőtt három hazai játékos mellett a hazai ketrecbe, majd nem sokkal később kettős fórba kerültek a Bikák, s bár két-három tiszta ziccert ezúttal is elpuskáztak, Azari közeli lövése ellen már nem volt esélye Polcnak, így 38. percben végre nálunk volt az előny, a látottak alapján teljesen megérdemelten (3-4).
A térfélcserét követően igyekezett taktikusabb játékot nyújtani a DAB, így hiába próbálkoztak a házigazdák, az Acélbikák rendre megszűrték a hazai támadásokat, s csak elvétve alakult ki egy-egy helyzet Sevela ketrece előtt. Stephan Lundh tanítványai közben türelmesen vártak arra, hogy mikor hibázik az erdélyiek védelme, s abból eldönteni a mérkőzést. Ez a pillanat az 56. percben jött el, mikor Azariék forgatták meg a hazai védelmet, s miután a negyedik gólunk szerzőjének lövése kipattant Polcról, a kapu elé berobbanó Galanisz megszerezte a DAB ötödik találatát is (3-5). A hajrában az indulatok játszották a főszerepet, több kakaskodás is kialakult, melyből érthetetlen módon a vendéglátókat hozták ki előnyösebben a játékvezetők, ám hiába talált be Virág Csanád öt másodperccel a meccs vége előtt Sevela kapujába, végül a mieink nyerték a mérkőzést 5-4-re, s ezzel remélhetőleg lezárták rossz sorozatukat a MOL Ligában.

ASC Corona Brasov – Dab.Docler 4-5 (3-1, 0-3, 1-1)

Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Hüffner, Somogyi 1, Ladányi (2), Szappanos (1), Huba, Szabados, Azari 1 (1), Galanisz 2, Kiss Á. (1), Jabornik 1, Nagy R., Papp V., Gröschl (1), Léránt (1), Hruby, Pavuk. Vezetőedző: Stephan Lundh.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel