Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 22. 18:19, péntek | Belföld

Megvan, mit csinálsz az EB után!

Megvan, mit csinálsz az EB után!

Idén Velence ad otthont az év legnagyobb hallgatói bulijának, az EFOTT-nak!

Nem tudod, hogy mivel menj? A szervezők idén erre is gondoltak, a BME elől indul a nagy biciklitúra több állomással és meglepetéssel útközben! Idén van először lehetőség kerékpárral EFOTT-ra menni, ami valljuk be, nem kicsit buli.
Persze lesz ennél sokkal nagyobb buli is! Méghozzá akkora, hogy elég nagy bajban leszek, mégis melyik koncertre menjek a sok jó közül. Idén több külföldi világsztár is erősíti a fellépők névsorát, szóval ennyit arról, hogy lesz pár percünk unatkozni és pihenni.
Rögtön a nulladik napon különlegességgel várja a fesztivál a látogatókat: a Csík zenekar szuperkoncertje nyitja meg az év hallgatói buliját olyan vendégekkel, mint Presser Gábor, Dresch Mihály és Mező Misi. Utánuk hajnalig party és magamból kiindulva, ismerkedés a kempinggel, nehogy eltévedjen az ember a sátrak között.
Első nap már gondban leszek, mivel a következős fellépők közül lehet többek közt választani: Hősök, Bëlga, Brains és Freestylers, a brit drum and bass egyik legnagyobb alakja. És ez még csak az egyik nagyszínpad sorrendje. A többi helyszínen pedig: Road, Subscribe, Carbonfools, Compact Disco, Neo, Balkan Fanatik, Muzzaik és Soneec.
Az, hogy a legtöbb helyen őket más szervezők 5 napra osztják fel egy dolog, és egy másik, hogy az EFOTT-on már első nap mindenki halálra táncolja magát úgy, hogy tudja jól, még van hátra 3 nap, ahol olyan külföldi előadók lépnek a magyar egyetemisták, főiskolások és igényes zeneszeretők elé, mint a Brookly Bounce, John Dahlback, Roni Size, Dr. Alban, és a világ leghíresebb utcazenésze, Dub FX.

Természetesen az EFOTT elsősorban mindig is a magyar könnyűzene abszolút elitjét vonultatta fel, ahogyan idén is. Itt lesz több visszatérő, sőt már az EFOTT-ra hazajáró zenekar, a feltörekvő tehetségek és a már egyre népszerűbb zenekarok is. A Beach-en már délelőtt rákezdenek a DJ-k az afterezni, vagy "before-ozni" vágyóknak, a koncertek pedig már koradélután elkezdődnek, így nem túlzás, ha azt mondom, mindenki megtalálja ami kell neki, amikor kell neki. Esténként pedig nem lesz a sátraknál magányosan üldögélő társaság az biztos. A Szkéné jóvoltából idén színházi előadást is lehetőség van megtekinteni, például a dunaújvárosiaknak sem ismeretlen A fajok eredete című darabot Mucsi Zoltánnal, Scherer Péterrel és Thuróczy Szabolccsal. Akit a szabdtéri színházi előadás nem hoz lázba, annak itt van pár név amik közül tuti, hogy tud választani: Quimby és Vad Fruttik, akik mindketten különleges színpadi show-al érkeznek az EFOTT-ra, továbbá a Kiscsillag, Tankcsapda, Heaven Street Seven, Irie Maffia, Ganxsta Zolee és a Kartel a Supernem és még sokan mások, akiket ha mind leírnék, akkor rettenetesen fájnának az ujjaim és lefagyna a szerver a mennyiség miatt is. Javaslom, inkább mindenki látogasson el az efott.hu-ra és győzödjön meg a saját szemével. A fesztivál előtt még jövünk a tuti tippekkel, minden napra pár jótanáccsal, kiket érdemes igazán megnézni/meghallgatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.