Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 03. 15:02, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Mel Gibsonnal készül film az angol értelmezőszótár történetéről

Mel Gibsonnal készül film az angol értelmezőszótár történetéről

Mel Gibson és várhatóan Sean Penn főszereplésével készül film a világhírű Oxford English Dictionary történetéről.

A The Professor and the Madman című dráma megvalósításában producerként is közreműködő Gibson jó két évtizeddel ezelőtt szerezte meg a brit író, Simon Winchester könyvének megfilmesítési jogait - írta a Variety című filmes portál.
A mozit Farhad Safinia rendezi és a forgatási munkálatok a tervek szerint idén szeptemberben kezdődnek Európában. A forgatókönyvet Todd Komarnicki és John Boorman írta Safinia közreműködésével.

A moziban Gibson játssza James Murray professzort, aki 1857-ben vágott bele az értelmezőszótár összeállításába és vezette annak szerkesztői bizottságot. Penn William Chester Minort alakítaná, aki több mint tízezer szócikket nyújtott be a testülethez, mialatt egy bűnözőknek fenntartott elmegyógyintézet bentlakója volt.

Gibson legfrissebb rendezése, a Hacksaw Ridge című második világháborús dráma novemberben érkezik az észak-amerikai mozikba.

Penn The Last Face című drámája, Charlize Theronnal és Javier Bardemmel a főszerepben, az idei cannes-i filmfesztiválon debütált.

Címkék: film, mel gibson, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.